Να παραιτηθεί άμεσα η κ. Μιχαηλίδου μετά την εκ μέρους της στοχοποίησή της 12χρόνης στον Κολωνό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιαν, 2023

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση της 12χρόνης κοπέλας από τον Κολωνό που βίωσε τον εφιάλτη συστηματικού βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου έπραξε κάτι αδιανόητο: στοχοποίησε την κοπέλα «φωτογραφίζοντας» την και αποκαλύπτοντας σε ποιο σχολείο πηγαίνει μαζί με τον αδερφό της και που βρίσκεται.

Την ώρα δηλαδή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία και ο τόπο διαμονής του παιδιού ώστε να προστατευθεί πάση θυσία η κοπέλα, έρχεται η κ. Μιχαηλίδου και χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στην ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανύπαρκτη στήριξη της Πολιτείας προς τη 12χρόνη, δίνει τα στοιχεία του κοριτσιού.

Η στάση αυτή της Υφυπουργού Εργασίας είναι αδιανόητη και επικίνδυνη. Η κ. Μιχαηλίδου οφείλει ΑΜΕΣΑ να παραιτηθεί μετά από αυτό το τεράστιο και τραγικό ατόπημα της. Η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα, πολύ περισσότερο τα ανήλικα, αντί να τα εκθέτει σε περαιτέρω ανυπολόγιστους κινδύνους από αυτούς που αποδεικνύονται ανάξιοι των θέσεων ευθύνης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο