Να αθωωθούν οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Απρ, 2024

Καλούμε σε αλληλεγγύη στην Παρασκευή 26/4, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, 10.30 πμ, κτίριο 11

Συνεχίζεται την Παρασκευή 26/4/24 η δίκη των 11 αγωνιστών που διώκονται για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αρπακτικά funds κλιμακώνουν την επίθεση τους για την υφαρπαγή της, εντείνοντας τις εξώσεις που πραγματοποιούνται με την κάλυψη των ΜΑΤ και τον αποκλεισμό ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων για να εμποδίσουν τις διαμαρτυρίες των γειτόνων και των αλληλέγγυων.

Η παραπομπή με αστήριχτο κατηγορητήριο σε δίκη των 11 αγωνιστών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο συντονιστής της ΛΑ.Ε. – Α.Α. Στάθης Λεουτσάκος, έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία, μάλιστα, του Τμήματος Προστασίας Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με αφορμή ειρηνική διαμαρτυρία στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας το 2017, στη διάρκεια της οποίας οι αλληλέγγυοι δέχθηκαν έναν παράνομο καταιγισμό δακρυγόνων σε εσωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν και να παρουσιάσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποιεί και διευρύνει το νομικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε τότε για την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την δίωξη των αγωνιστών που διαμαρτύρονταν με ποινική διάταξη που ισοδυναμεί με ιδιώνυμο και την μεταφορά των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων σε ληστρικά funds, για να εντείνει την επίθεση στην λαϊκή κατοικία. Μέσα στο 2024 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.0000 χιλιάδες πλειστηριασμοί και εξώσεις. Το πολυδιαφημιζόμενο από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ αφήγημα της ΝΔ περί δήθεν δυνατότητας σωτηρίας της κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών δεν αφορά παρά ελάχιστους, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν και ένα σημαντικό κεφάλαιο για να πετύχουν διακανονισμό.

Ο συνδυασμός της παραπομπής σε δίκη των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με τις νέες ποινικές διατάξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για εξοντωτική σκλήρυνση των ποινών και των όρων έκτισης τους, στοχεύει όχι μόνο σε μία κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης για την υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό και δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, απειλώντας με φυλάκιση αγωνιστές που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια.

Να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

Να μπει τέλος στην κυβερνητική τρομοκρατία των δικών που απειλούν τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο