Μητσοτάκης Α.Ε.: Με φωτογραφική τροπολογία δίνει Περιβάλλον και Πρόσφυγες βορά στην ΤΕΡΝΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Φεβ, 2022

Με την τροπολογία 1202 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον Αναπτυξιακό Νόμο, η Μητσοτάκης Α.Ε. φέρνει άλλη μια περιβαλλοντική εξαίρεση, αυτή τη φορά από την υποχρέωση οριοθέτησης των υδατορεμάτων στα έργα κατασκευής των προσφυγικών δομών, των φυλακών ανθρώπινων ψυχών δηλαδή, για λόγους Εθνικής Άμυνας. Με άλλα λόγια, η ελάχιστη υποχρέωση για τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με οριοθέτηση των ρεμάτων στα υπό κατασκευή ΚΥΤ, για να μην πλημμυρίζουν και φυσικά για την προστασία των ρεμάτων,, αίρεται με την εν λόγω διάταξη. Η Μητσοτάκης Α.Ε. δηλαδή μειώνει το κόστος του κατασκευαστή εις βάρος των προσφύγων και του περιβάλλοντος.

Φωτογραφική Διάταξη: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα κέρδη – Πρόσφυγες/Περιβάλλον τη ζημία

Ανάδοχος του υπό κατασκευή ΚΥΤ Λέσβου είναι κατασκευαστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία θα εισπράξει €176εκ κοινοτικών και εθνικών πόρων για αυτό το έργο. Η σύμβαση υπογράφηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, η Μητσοτάκης Α.Ε. έρχεται να ολοκληρώσει το «ντηλ» κάνοντας ένα δώρο στην εταιρεία, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη κατασκευής των συνοδών έργων, για τα οποία βέβαια θα εισπράξει πόρους!

Γενικότερα, με την συγκεκριμένη τροπολογία, η έκδοση των Περιβαλλοντικών όρων εφεξής για το σύνολο των έργων που αφορούν τις δομές/φυλακές, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών έργων, θα εκδίδονται από το Υπουργείο Μετανάστευσης! Όλα για την διευκόλυνση της ΤΕΡΝΑ, ή όποιου άλλου ολιγάρχη.

Αυτά ακριβώς θέσαμε ως ΜέΡΑ25 και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή για την εν λόγω τροπολογία με εκπροσώπους των παρατάξεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη, όπου παρεδόθη ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Περιφερειάρχης – ο οποίος πρόσκειται πολιτικά στο κυβερνών κόμμα – εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη φωτογραφική τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο