Μιχάλης Κριθαρίδης στην «ΜτΚ»: Ρήξη η μοναδική απάντηση

Αναδημοσιεύσεις
29 Ιαν, 2023

Η ερημοποίηση της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας είναι δεδομένη, όσο συνεχίζουν να εφαρμόζονται στο σύνολο τους οι μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησης της κοινωνίας, ως εκ τούτου κανένα «επίδομα», ακόμα και με την προσπάθεια άσκησης «βιοπολιτικής» μέσα από αυτό, δεν θα ανατρέψει τα αρνητικά δημογραφικά στοιχεία που παρατηρήθηκαν και στην πρόσφατη απογραφή -πέρα από το συνολικό της φιάσκο.

Ούτε θα υπάρξει πραγματικά κάποια ανάσχεση του brain drain όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας όμως κι αυτή στη συνέχεια την πολιτική της βάρβαρης λιτότητας για τους πολλούς και του «σοσιαλισμού» για τους πολύ λίγους, χωρίς να αλλάζει προφανώς τίποτα επί της ουσίας ούτε και σε αυτό το πεδίο.

Κι αυτό γιατί αν δεν υπάρξει ρήξη με τις πολιτικές που αναπαράγουν και συντηρούν αυτή την ίδια οικονομική δίνη με το ένα ή με το άλλο πρόσημο, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά καμία προοπτική και άρα ούτε επιστροφή των νέων μας στη χώρα, ούτε θα σταματήσει η εγκατάλειψη και η ερήμωση της περιφέρειας, ούτε και θα «λυθεί το δημογραφικό». Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η ρήξη είναι μοναδική απάντηση στην πολλαπλή και πολυεπίπεδη κρίση που συνεχίζει να βιώνει η χώρα και ο λαός μας.

Άρθρο του εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 στη «ΜτΚ» στις 22.01.2023

Πηγή: makthes.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο