ΜέΡΑ25: Να γίνει μετασεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της Αττικής

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιούλ, 2019

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της  Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων για πραγματοποίηση μετασεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία της Αττικής και την ολοκλήρωση του προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία της χώρας, πριν χτυπήσουν τα σχολικά κουδούνια του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων:

ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣKAI ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

  1. Μετασεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια της Αττικής και πραγματοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
  2. Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας.
  3. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος , Τηλέμαχος Κουντούρης

Ο Γεν. Γραμματέας, Νικόλαος Μακεδών

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο