ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Η πόλη έμεινε αθωράκιστη και το μόνο που δεν της χρειάζεται είναι οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για τους κατοίκους της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Δεκ, 2020

Όπως φαίνεται, το κυβερνητικό αφήγημα περί “ατομικής ευθύνης” για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, προσέκρουσε στην πραγματικότητα της έλλειψης σοβαρού σχεδιασμού και πόρων για την υγεία.

Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα: η κυβέρνηση χάνοντας εμφανώς την ψυχραιμία της, καταφεύγει πλέον σε προσβλητικούς και γλαφυρούς χαρακτηρισμούς κατά των πολιτών. Υπουργοί της κυβέρνησης δεν διστάζουν να επικαλούνται, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον «χαρακτήρα των Θεσσαλονικών» ως σοβαρή αιτία για την κρίση της πανδημίας. Η Θεσσαλονίκη λοιπόν κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη ταλαιπωρείται λόγω της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων της!

Μια πόλη που ταλαιπωρείται από τη συνεχόμενη βαθιά οικονομική κρίση και φτωχοποίηση που έφερε η εφαρμογή των πολιτικών του Άδωνι Γεωργιάδη από σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων που υπηρέτησε ως «τροϊκότερος της τρόικας», υφίσταται τώρα και τις ειρωνικές προσβολές του ως Υπουργού της κυβέρνησης που θυσίασε τη Δημόσια Υγεία υπέρ των ολιγαρχικών συμφερόντων..

Γεγονός είναι ότι το υπό διάλυση Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτυπώνεται καθημερινά στην πόλη με συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, υποστελεχωμένα κέντρα υγείας και νοσοκομεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με υγειονομικούς και πολίτες να δίνουν την μάχη τους αβοήθητοι. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε αρκετό διάστημα μπροστά της, από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα, να λάβει μέτρα όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Αντί όμως να μεριμνήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά για την προστασία της υγείας των πολιτών, επιδόθηκε σε αυταρχικές πρακτικές με πρόσχημα την υγεία και σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Στις καταγγελίες για απουσία της κρατικής μέριμνας, η κυβέρνηση αντί να να στηρίξει το ΕΣΥ και τον αγώνα των νοσοκομειακών και των εργαζομένων, εξαντλεί τους σχεδιασμούς της στην επικοινωνιακή διαχείριση και δια στόματος υπουργών της σηκώνει το δάχτυλο μιλώντας για “ατομική ευθύνη” και “χαρακτήρα” των πολιτών.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, όμως, γνωρίζουμε πως η πόλη με ευθύνη της κυβέρνησης έμεινε αθωράκιστη και το μόνο που δεν της χρειάζεται είναι οι ανούσιοι και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για τους κατοίκους της.

ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο