Το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Θεσσαλονικιό πολιτικό και πανεπιστημιακό Τάσο Κουράκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Οκτ, 2021

Οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης αποχαιρετούν τον Θεσσαλονικιό πολιτικό και πανεπιστημιακό Τάσο Κουράκη και εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Τάσος Κουράκης υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και για δεκαετίες ασχολήθηκε με την έρευνα και την εκπαίδευση με πλούσιο επιστημονικό έργο στις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο γενετικό υλικό του ανθρώπου. Οι εργασίες του που αφορούν στην επίδραση των φυτοφαρμάκων στο γενετικό υλικό των αγροτών είναι από τις πρώτες που έγιναν στην Ελλάδα.

Με πολυετή συνδικαλιστική, αυτοδιοικητική και πολιτική δράση, είχε διατελέσει γραμματέας των πανεπιστημιακών του ΑΠΘ με το ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθρωπος με έντονη δράση στους αγώνες για την Παλαιστίνη, για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και απέναντι στην ακροδεξιά.

Η πολιτική κηδεία του θα λάβει χώρα αύριο, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 17:30, στην αίθουσα Billy’s Palace απέναντι από το κοιμητήριο «Αναστάσεως του Κυρίου».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο