ΜέΡΑ25 Σερρών: Επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα της Βαμβακιάς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιούλ, 2021

Την Τοπική Κοινότητα της Βαμβακιάς Σερρών επισκέφθηκαν στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών, την Κυριακή 18 Ιουλίου, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με κατοίκους του χωριού και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Θωμά Δερμεντζή.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι κάτοικοι εκφράσαν την δυσαρέσκειά τους με τον τρόπο που δομήθηκε χωροταξικά ο Δήμος Σερρών. «Είναι ένας μεγάλος σε έκταση Δήμος όπου οι Κοινότητες των χωριών περνούν σε δεύτερη μοίρα» τόνισαν χαρακτηριστικά. Οι πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου είναι δύσκολη και η εξυπηρέτηση των κατοίκων βραχνάς. Προβλήματα επίσης υπάρχουν και με την Υπηρεσία Πρασίνου αφού τα χόρτα έχουν κατακλείσει τόσο τους δρόμους του χωριού όσο και το αγροτικό οδικό δίκτυο. «Μας τρώνε τα κουνούπια» και « η αντιμετώπιση των κουνουπιών στα ρυζοχώρια θα έπρεπε να είναι διαφορετική, πιο ουσιαστική» τόνισαν χαρακτηριστικά.
Ζητούν ακόμα παρέμβαση του Δήμου Σερρών για την συντήρηση και επιδιόρθωση ζημιών που έχουν προκληθεί από τη φθορά το κτήριο του εγκαταλειμμένου Δημοτικού Σχολείου.

Τέλος αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ξεκινήσει ο Αναδασμός του αγροτεμαχίου της Βαμβακιάς, που αγγίζει τις 11.500 στρέμματα, ώστε οι αγρότες να έχουν πιο εύκολες και πιο αποδοτικές καλλιέργειες.

Από την πλευρά τους ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις θέσεις του ΜέΡΑ25 για ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ΜέΡΑ25 προκρίνει την αποκεντρωμένη διαχείριση των τοπικών προβλημάτων και ευκαιριών και τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης με συμμετοχικούς και πλουραλιστικούς όρους. Με τον Καλλικράτη να έχει συνενώσει μεγάλες γεωγραφικά περιοχές καταργώντας στην ουσία τη δυνατότητα αυτοδιάθεσης μικρών κοινοτήτων, το ΜέΡΑ25 προτείνει τον επαναπροσδιορισμό του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας με βάση όχι μόνο δημογραφικά κριτήρια, αλλά και τις γεωμορφολογικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική και αντιπροσωπευτική αυτοδιοίκηση όλων των περιοχών. Τόνισαν, τέλος, ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο