ΜέΡΑ25: Σχέδιο για την Μετάβαση στη 2η Φάση ΤΩΡΑ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Απρ, 2020

Το ΜέΡΑ25 στήριξε, και στηρίζει, τα μέτρα επιβράδυνσης της μεταδοτικότητας του ιού μέσα από την κοινωνική απόσταση και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ήταν, πράγματι, σημαντικό να έχουμε την ελάχιστη δυνατή αύξηση των περιστατικών ώστε να μην υπερβούν κατά πολύ τις διαθέσιμες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που δυστυχώς στη χώρα μας είναι ελάχιστες.

Όμως, η κυβέρνηση είχε ιερή υποχρέωση να σχεδιάσει την μετάβαση από την 1η Φάση της Γενικής Καραντίνας στη 2η Φάση των μαζικών εξετάσεων με στόχο τον διαχωρισμό των πολιτών σε εκείνους που είναι εν δυνάμει μεταδοτικοί φορείς και στους υπόλοιπους – καθώς και στην ανίχνευση του πραγματικού ποσοστού των φορέων.

Δύο είναι τα δεδομένα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων:

  • Δεν θα μπορούν όλοι να μείνουν εντός των τειχών όσο απαιτείται για να νικηθεί η πανδημία.
  • Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς πριν νικηθεί η πανδημία.

Για αυτό το λόγο, κάθε σοβαρή κυβέρνηση εκπονεί και δημοσιοποιεί «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» το οποίο πρέπει να προβλέπει:

  1. Προμήθεια ικανού αριθμού τεστ τόσο για τα αντιγόνα όσο και για αντισώματα.
  2. Εβδομαδιαίες εξετάσεις για γιατρούς και νοσηλευτές.
  3. Ελάχιστος εβδομαδιαίος στόχος για μαζικές εξετάσεις σε κέντρα μαζικών εξετάσεων σε υπαίθριους χώρους όπου οι πολίτες είτε θα προσέρχονται πεζοί είτε με τα αυτοκίνητά τους για να εξεταστούν.
  4. Μέθοδο συμβατή με τις συνταγματικές μας ελευθερίες (π.χ. μέσω κινητών που ανώνυμα και για περιορισμένο χρόνο καταγράφουν το αποτέλεσμα της εξέτασης) ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα οι μη-φορείς.

Το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει επαναπαυόμενη στην σχετική επιτυχία της 1ης Φάσης. Χωρίς «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» η κυβέρνηση θα χάσει τον έλεγχο της πανδημίας καθώς η γενική καραντίνα, εκ των πραγμάτων, θα καταρρεύσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο