ΜέΡΑ25 Κρήτης: Στο πλευρό της Ελένης Ιωαννίδου και των εργαζόμενων στην Υγεία – Αυτός που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο κ. Πλεύρης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιαν, 2023

Οδυνηρή επιβεβαίωση της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί η παραίτηση της σπουδαίας γιατρού Ελένης Ιωαννίδου από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Το «σπουδαία» βέβαια, δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, οι ασθενείς και οι συνάδελφοί της που την έβλεπαν τόσα χρόνια να αγωνίζεται σε αντίξοες συνθήκες, να διεκδικεί και να μην σκύβει το κεφάλι, πάντα με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα, για το καλό των ασθενών της και του κοινωνικού συνόλου. Η Ελένη Ιωαννίδου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, όχι επειδή υποχώρησε από τις αρχές της αλλά ακριβώς για να μην αναγκαστεί να υποχωρήσει από αυτές.

Κανονικά η παραίτησή της θα έπρεπε να είναι αφορμή για παραίτηση του ίδιου του υπουργού Υγείας, εφόσον δεν έχει να απαντήσει τίποτα σε όσα καταγγέλλει ακόμα και με αυτή την ίδια την επιστολή αποχώρησής της. Τι μπορεί να απαντήσει στην Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, ο κ. Πλεύρης για την χρόνια υποστελέχωση, για τα 13 «εντέλλεσθε» που έλαβε σε 3 χρόνια, για τις επικίνδυνες διακομιδές διασωληνωμένων που εξαναγκάστηκε να κάνει, για την υπολειτουργία του παθολογικού ιατρείου που την κάνει να ντρέπεται τους ασθενείς της, για τις απανωτές εφημερίες λόγω έλλειψης προσωπικού, για τις 170 μέρες άδειας που της χρωστά το Σύστημα Υγείας; Τίποτα απολύτως.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό της γιατρού Ελένης Ιωαννίδου και όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της χώρας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» που συστηματικά απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία αφήνοντας τους πολίτες ξεδιάντροπα (και θεσμοθετημένα πια με τον πρόσφατο νόμο) βορά στα χέρια των ιδιωτών. Αντιστεκόμαστε στις ήδη εξαγγελθείσες, ειδικά για το νησί μας, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τονίζουμε πως θα βρουν «τείχος» από τους κατοίκους της Κρήτης που θα αποτρέψουν τα σχέδιά τους, όπως έκαναν και την περίοδο των πρώτων μνημονίων.

* Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 θα παραβρεθεί τη Δευτέρα στην κινητοποίηση της Ενωσης Γιατρών Ρεθύμνου μπροστά στο Νοσοκομείο αλλά και στην απογευματινή σύσκεψη για τη διοργάνωση σειράς κινητοποιήσεων για τη διάσωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

ΜέΡΑ25 Κρήτης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο