ΜέΡΑ25: Διάλογος προεκλογικός για Ρήξη με την Ολιγαρχία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιούλ, 2022

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την εκλογολογία και τα σενάρια των συνεργασιών, έχει φέρει στην επιφάνεια τον φόβο της Κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων στο σύνολο τους, απέναντι σε ένα πρόγραμμα Ρήξης με την Ολιγαρχία, καθώς η πρόσδεση τους τόσο στα κελεύσματα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, όσο και στις απαιτήσεις της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ολιγαρχίας δίχως σύνορα είναι δεδομένη.

Καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου και εντός των δεσμεύσεων των μνημονιακών Κυβερνήσεων στα ολιγαρχικά συμφέροντα, το ευρωιερατείο, τις ΗΠΑ και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει ένα Πρόγραμμα Ρήξης με την Ολιγαρχία με 7+1 Πολιτικές Τομές όπως αποφάσισε το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος, που συνιστά το πλαίσιο για να υπάρξει διάλογος πριν από τις εκλογές στην κατεύθυνση της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει σήμερα η Μητσοτάκης Α.Ε. και εφάρμοζαν πριν οι μνημονιακοί προκάτοχοι της.

Εμείς λοιπόν, έχουμε καλέσει με ειλικρινή αγωνία για όσα βάρβαρα διαπράττονται καθημερινά από την Κυβέρνηση, τα κόμματα, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες να τοποθετηθούν επί των πολύ συγκεκριμένων πολιτικών τομών που έχουμε θέσει στον δημόσιο διάλογο, πριν από τις εκλογές, καθώς συζητάμε μόνο πολιτικά και προγραμματικά και δεν μας ενδιαφέρει το μοίρασμα των θέσεων μετεκλογικά.

Όποιος ή όποια, λοιπόν, καλεί σε συνεργίες και συνεργασίες, πρέπει να τοποθετηθεί εδώ και τώρα πολιτικά επί των πολύ συγκεκριμένων πολιτικών τομών ρήξης με την ολιγαρχία, καθώς μετά τις εκλογές θα είναι πια πολύ αργά για οποιαδήποτε συζήτηση και το ΜέΡΑ25 δεν προτίθεται να μπει σε κανένα τέτοιο διάλογο, που δεν θα έχει ξεκινήσει προεκλογικά.

Γιατί όσο κι αν τρομάζει η Ρήξη, οι πολίτες, η κοινωνία, τα κινήματα θα δώσουν την απάντηση τους και στην κάλπη -όποτε κι αν αυτή στηθεί- και στο δρόμο, όπως ήδη κάνουν καθημερινά και το ΜέΡΑ25 θα είναι εκεί μαζί τους, στο πλευρό το δικό τους, όπως έκανε και κάνει όλα αυτά τα χρόνια μέσα κι έξω από τη Βουλή, απέναντι στην ολιγαρχία και τους πολιτικούς υφισταμένους της.

Γιατί αυτή είναι η “μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο