ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Να ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο και η εστίαση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Απρ, 2021

Οδυνηρές θα είναι για την οικονομία και ιδιαίτερα για την τοπική οικονομία, οι επιπτώσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση, των συνεπειών της πανδημίας.

Ένα χρόνο μετά είναι σε όλους φανερό, πως η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς κανένα σχέδιο, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς υγειoνομικής κρίσης και της οικονομικής που ακολούθησε.

Πέρα από την δημιουργική λογιστική τους, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και ζοφερή, για τους επιχειρηματίες και κυρίως τους ιδιοκτήτες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που είναι σε δεινή θέση και έμειναν εμβρόντητοι, όταν διάβασαν για το 1,3 δις ευρώ που διανεμήθηκε στο Νότιο Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε προφορικώς και γραπτώς, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η έλλειψη σοβαρού και υλοποιήσιμου σχεδίου όμως θα έχει σοβαρότατές επιπτώσεις και θα καταστρέψει τον τουρισμό και κατά συνέπεια και όσους ασχολούνται με τον τομέα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Με ποιο τρόπο θα επιβιώσουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν με το «καλημέρα» οι ιδιοκτήτες τους, έχουν να πληρώσουν ένα βουνό από τα «δανεικά» με τα οποία τους ενίσχυσε η κυβέρνηση;

Πως θα στηριχθεί και θα λειτουργήσει η εστίαση που ήταν ο κλάδος που επλήγη περισσότερο από όλους, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού διάδοσης της πανδημίας και τι μέτρα υπάρχουν για το αύριο του κλάδου;

Για πόσο καιρό η κυβέρνηση θα εργαλειοποιεί την πανδημία;

Για πόσο καιρό ακόμη θα στοχοποιούν τις μικρές τις μικρομεσαίες τον τουρισμό, το εμπόριο και την εστίαση, με σκοπό να περάσουν σε συγκεκριμένα χέρια;

Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε για τα περιοριστικά μέτρα, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης, τον τουρισμό και τις λαϊκές αγορές:

1.  Άμεση δημιουργία του δημόσιου δίκτυου κέντρων μαζικών τεστ.
2.  Τέλος τα SMS, τα αυτό-τεστ κι οι νυχτερινές απαγορεύσεις. Πρόκειται για μέτρα που δεν βοηθούν αλλά μόνο (α) συγκαλύπτουν  την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην δημιουργήσει δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και (β) αντανακλούν τις αυταρχικές διαθέσεις των κυβερνόντων.
3.  Άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου με τα ίδια μέτρα προφύλαξης που ισχύουν στα σουπερμάρκετ και τα πολυκαταστήματα.
4.  Άφιξη τουριστών μόνο με πιστοποιητικό μοριακού τέστ των τελευταίων 72 ωρών και ράπιντ τεστ κατά την άφιξη.
5.  Μακριά τα αρπακτικά από τις λαϊκές αγορές! Καμία άδεια σε εταιρείες να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές, τις οποίες χρόνια τώρα επιβουλεύονται τα σουπερμάρκετ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο