ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Η Ρόδος στο «βαθύ κόκκινο» και το νοσοκομείο μας στα αζήτητα του υπουργείου Υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μαρ, 2021

Στο «βαθύ κόκκινο» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, έχουν ενταχθεί οι Δήμοι Ρόδου και Καλυμνίων, με αφορμή, όπως ανακοινώθηκε τουλάχιστον, την αύξηση των κρουσμάτων.

Συνιστά όμως πλήρη ανευθυνότητα, το ότι χθες είχαν περιληφθεί στο «βαθύ κόκκινο» του χάρτη από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τα μικρά νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου.Μπορεί το ατόπημα να διορθώθηκε σήμερα, αλλά προκάλεσε σύγχυση και αναστάτωση, στους κατοίκους των μικρών νησιών που δεν ήξεραν τι ισχύει και τι όχι και πανικό στους επιχειρηματίες.

Στη Ρόδο όμως πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα, που οδήγησαν την κυβέρνηση στην επιβολή σκληρού Lockdown μέσα στο …Lockdown;
Είναι πράγματι τόσα πολλά ή εντάχθηκε ο Δήμος Ρόδου στο «βαθύ κόκκινο» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας επειδή το ΓΝΡ δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς;

Κάποιοι από τις τοπικές αρχές, ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην γίνει το νοσοκομείο Ρόδου αναφοράς και πανηγύριζαν, όταν το αίτημα τους ικανοποιήθηκε.

Τώρα θα λογοδοτήσουν για αυτό που έγινε ; Βάση των διαδικασιών το υπουργείο Υγείας ενίσχυσε μεν το ΕΣΥ, αλλά μόνο τα νοσοκομεία αναφοράς με ΜΕΘ, γιατί οι υπάρχουσες έχουν «φρακάρει» πλέον.

Το νοσοκομείο της Ρόδου δεν πρόκειται να ενισχυθεί με κλίνες ΜΕΘ γιατί δεν είναι αναφοράς. Και επειδή δεν υπάρχει μονάδα Covid δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αφού όμως η Ρόδος είναι στο « βαθύ κόκκινο» πως θα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και άμεσα τα περιστατικά covid 19 ; Τι θα γίνεται αν τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και την Κρήτη αρχίσουν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, στην Αττική ιδίως, να μην δέχονται περιστατικά από τη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού;
H κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, απαξίωσαν και υποβάθμισαν το νοσοκομείο της Ρόδου, με τις ευλογίες της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού.
Υποβάθμισαν ένα νοσοκομείο που θα μπορούσε να είναι περιφερειακής εμβέλειας, αρνούμενοι να ακούσουν τις διαμαρτυρίες των γιατρών των εργαζομένων και τις εκκλήσεις για ενίσχυση του με προσωπικό.Ο κ. Κικίλιας πεισματικά αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις, που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΜέΡΑ 25. Αγνοεί και περιφρονεί όχι μόνο το νοσοκομείο με τη στάση του, αλλά τη Ρόδο και τους κατοίκους της.

Είναι εντυπωσιακή σε αυτή την αναλγησία της κυβέρνησης η «αφωνία» των αυτοδιοικητικών του Α και Β βαθμού. Κανείς δεν θέλησε να χάσει τον τίτλο του «αρεστού» στην κυβέρνηση, απαιτώντας δυναμικά την ενίσχυση του νοσοκομείου της Ρόδου, με γιατρούς και νοσηλευτές

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν κάνει σημαία και επαίρονταν για το γεγονός ότι η Ρόδος και τα νησιά του νομού Δωδεκανήσου ήταν στην πορτοκαλί ζώνη. Τώρα γιατί σιωπούν οι συνήθως λαλίστατοι ;

Με ποιο τρόπο θα δικαιολογηθούν , στους επιχειρηματίες της Ρόδου, που καλούνται να αντέξουν άλλο ένα lockdown χωρίς μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ; Τι θα πουν στους ξενοδόχους;

Γιατί το γεγονός ότι η Ρόδος είναι «βαθύ κόκκινο» του χάρτη του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, θα στοιχίσει σε κρατήσεις της φετινής σεζόν που κανείς τώρα δεν είναι σε θέση να πει με ασφάλεια, αν θα ξεκινήσει το Μάιο ή αργότερα.
Τι θα πουν στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που θα μείνουν για άλλη μια φορά στον αέρα;

Εμείς έγκαιρα είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητήσαμε όχι μόνο απαντήσεις, αλλά και ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό, γιατί ακούσαμε την αγωνία της κοινωνίας και των πολιτών.

Όμως για άλλη μια φορά οι «άριστοι και αρεστοί»αρκέστηκαν στα παχιά λόγια περιφρόνησαν και υποβάθμισαν οι ίδιοι τον τόπο τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο