Μέχρι και η ίδια η ΡΑΕ καταδεικνύει τις πλάτες της Μητσοτάκης Α.Ε. στην αισχροκέρδεια και το ολιγαρχικό ενεργειακό καρτέλ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Οκτ, 2022

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης, αρμόδιας αρχής, Θανάσης Δαγούμας, καταδεικνύει ότι το νέο σύστημα τιμολόγησης που παρουσιάστηκε πανηγυρικά από την κυβέρνηση σε αντικατάσταση της «ρήτρας αναπροσαρμογής» αντί να πετύχει μείωση των τιμών ενέργειας τις εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΡΑΕ, το νέο σύστημα έδωσε τη δυνατότητα στους παραγωγούς ενέργειας -τους συγκεκριμένους ιδιώτες ολιγάρχες που το ΜέΡΑ25 κατονομάζει εδώ και καιρό- να επιβάλουν αυξήσεις έως και 57% στην τιμή του ρεύματος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το παλιό σύστημα τιμολόγησης. Το νέο σύστημα τιμολόγησης λοιπόν, ήταν ακόμα ένα δώρο προς τους ολιγάρχες οι οποίοι αύξησαν τις τιμές και εισέπραξαν τις παχυλές επιδοτήσεις από το κράτος.

Το έγκλημα λοιπόν και η απάτη που έχουμε επισημάνει, συνεχίζει κανονικότατα με τις πλάτες της Μητσοτάκης Α.Ε. στην αισχροκέρδεια και το ολιγαρχικό ενεργειακό καρτέλ του κ. Λάτση, του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Μυτιληναίου, του κ. Περιστέρη και της CVC, την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και η Κυβέρνηση δανείζεται χρεώνοντας τις επόμενες γενιές για να επιδοτεί αυτούς τους κρατικοδίαιτους, παρασιτικούς ολιγάρχες ώστε να κερδοσκοπούν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο