Με τον Ζήση και την Ειρήνη απέναντι στον ολιγαρχικό αυταρχισμό της Κυβέρνησης και την καταστολή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Νοέ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου η δίκη της Ειρήνης Εμινίδου, του Ζήση Σούρλα και των υπόλοιπων 17 κατηγορουμένων που συνελήφθησαν το βράδυ μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα δύο παιδιά μέλη του “Ξεκινήματος” δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ, ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ στη συνέχεια στοιχειοθετήθηκε εναντίον τους ένα εντελώς ψεύτικο κατηγορητήριο στο οποίο μάλιστα συμπεριλήφθηκαν ακόμα και βαριά κακουργήματα – τα οποία εντέλει ευτυχώς κατέπεσαν από την Εισαγγελική αρχή που ούτε καν αυτή πείστηκε φυσικά από ένα τέτοιο κατηγορητήριο.

Δυστυχώς όλα αυτά τα περιστατικά απρόκλητης βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας πληθαίνουν διαρκώς και γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου καταστολής η οποία πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι η ίδια η Κυβέρνηση προχωράει στην δημιουργία επιτροπής για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας, την οποία η ίδια σε μεγάλο βαθμό με τις πολιτικές της προωθεί.

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα όλες αυτές τις πρακτικές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι τόσο στην Ειρήνη και τον Ζήση, όσο και σε όλους όσους πέφτουν θύματα αυτής της νέας θλιβερής κατασταλτικής κανονικότητας. Και καλούμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ίδιο τον περίφημο “επιχειρησιακό” της Υπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν αυτόν τον ατέρμονο κύκλο της βίας, της καταστολής και της αυθαιρεσίας στον οποίο έχουν επιδοθεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο