Μας μισούν και μας θέλουν να μισιόμαστε

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Απρ, 2019


Ζηλεύουν τον ήλιο και το φαγητό μας. Ζηλεύουν τη λεβεντιά και την αγάπη για ζωή που χαρακτηρίζει τον λαό μας. Ζηλεύουν την αντοχή μας στον πόνο και την αφύσικη ανθεκτικότητα μας. Εξαγριώνονται από την ανυπακοή μας.

Όχι οι Ευρωπαίοι, όχι. Οι δικοί μας. Όχι οι αποικιοκράτες αλλά οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι δοσμένοι δημοσιογράφοι, οι τραπεζίτες και όλο αυτό το οποίο γενικά ονομάζεται, για συντομία, το «κατεστημένο».

Είμαι ενάντια στις θεωρίες συνωμοσίας: δεν τις πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε η θέληση, ούτε η ικανότητα για του είδους της οργάνωσης που χρειάζεται για να μπορέσουν να ελέγχουν τον πληθυσμό αυτοί του 1%. Αντί αυτού, ο έλεγχος γίνεται οργανικά, φυσικά, χωρίς σχέδιο. Όταν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι βγαίνουν κερδισμένοι από μια κατάσταση, είναι φυσικό να προσπαθούν να τη διατηρήσουν. Όταν είναι υπαίτιοι για την εξαθλίωση όλων των Ευρωπαίων πολιτών, είναι φυσικό να προσπαθούν να παρουσιάσουν όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες ως υπαίτιες. Μετανάστες, πρόσφυγες, αγράμματοι, τεμπέληδες, αναρχικοί, κλέφτες, η λίστα είναι μεγάλη.

Κανείς δεν έχει τελειοποιήσει αυτό το αφήγημα στο βαθμό της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος της Ελληνικής αριστ(οκρατ)είας. Το κόμμα του οποίου τα στελέχη είναι πιο βαθιά ριζωμένα στη διαπλοκή, στο φλερτ με τον ρατσισμό, και στο μύθευμα ότι ο λαός μας είναι αγράμματος, κουτοπόνηρος και φυγόπονος. Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι το αφήγημα των αριστοκρατών ανά τους αιώνες: ο λαός είναι απλοϊκός και ανόητος, χρειάζεται τη προστασία και τη βοήθεια των ειδικών, των μορφωμένων και των άριστων.

Είτε διαβάζεις για την αρχαία Ρώμη, για τη φεουδαρχία του Μεσαίωνα, ή για την Ελλάδα του σήμερα από την οπτική γωνία της ΝΔ, διαβάζεις το ίδιο αφήγημα: το σωστό κράτος είναι αυτό που κυβερνιέται από τους άριστους. Άμα κάπως σε συνεπαίρνει αυτό το αφήγημα, σκέψου το εξής: ποιος ορίζει την αριστεία παρά οι ίδιοι οι αριστοκράτες; Ποιος έχει πρόσβαση στη καλύτερη παιδεία, στις περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Όταν ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα για να οργανώσω τις τοπικές ομάδες του ΜέΡΑ25, μίλησα σε πολλούς συμπολίτες μας που έχουν αφομοιώσει αυτή τη θεωρία, λέγοντάς μου: “ωραία και προχωρημένα όσα λέτε, αλλά είναι έτοιμος ο λαός”; Όταν όλοι σε ρωτάνε το ίδιο πράγμα, για ποιον απροετοίμαστο λαό μιλάνε; Που είναι όλοι αυτοί οι απροετοίμαστοι; Μάλλον στις εφημερίδες και στα κανάλια είναι, επαναλαμβάνοντας το ίδιο μάντρα το οποίο υπονομεύει την αυτοπεποίθηση μας.

Επειδή εμπιστευόμαστε τον ελληνικό λαό και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων μας στην άμεση δημοκρατία, ειδικά σε θέματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα μας, το ΜέΡΑ25 προτείνει τον σχηματισμό των ΔΙΑΣΚΕΠ (Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών και Εκλεγμένων Πολιτών) τα οποία θα βγάζουν πορίσματα για θέματα εθνικής σημασία (π.χ. ΔΙΑΣΚΕΠ Παιδείας) αλλά και θα προσφέρουν περισσότερη επιρροή στον πολίτη στο τοπικό επίπεδο (Δημοτικά και δια-Δημοτικά ΔΙΑΣΚΕΠ).

Έχω δει Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που είναι προετοιμασμένοι να βάλουν ένα τέλος στην ερημοποίηση της χώρας μας και στα μάτια τους καίει η προδομένη από τον ΣΥΡΙΖΑ φλόγα του ΟΧΙ του ιστορικού εκείνου δημοψηφίσματος. Πιστεύω σε αυτό το λαό, στην αδάμαστη φλόγα του, και με αυτή τη πίστη ζητάμε τη ψήφο του αυτό το Μάιο.

Γνωρίζοντας ποιοι μας μισούν και ποιοι μας θέλουν να μισιόμαστε.

του Έρικ – Μιλτιάδη Έντμαν, Υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο