Την τίμησε ο Βαρουφάκης, αλλά όχι τα ΜΜΕ: «Ας έδειχναν τον ίδιο ζήλο για την εισαγγελική πρόταση»

Αναδημοσιεύσεις
18 Ιαν, 2020

Με μια δήλωσή της στην «Εφήμερίδα των Συντακτών» η Μάγδα Φύσσα τοποθετήθηκε για το ενδιαφέρον που έδειξαν τα Μέσα Ενημέρωσης για την ίδια και την οικογένειά της μετά την ανακοίνωση του ονόματός της στην πρόταση του ΜΕΡΑ25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επέμεινε στο ότι η πρόταση ήταν τιμητική για την ίδια και θεωρεί δευτερεύον το αν ρωτήθηκε ή δεν ρωτήθηκε, παρότι οι δημοσιογράφοι στάθηκαν μόνο σε αυτό, και μίλησε για τον τρόπο με τον όποιον έχουν καλύψει τη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Θα ήθελα να έδειχναν τον ίδιο ζήλο οι δημοσιογράφοι όταν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου έκανε την πρότασή της που κόντεψε να μας στείλει όλους αδιάβαστους», είπε.

Η Μάγδα Φύσσα έκανε μία δήλωση που επαναφέρει τη συζήτηση σε αυτό που η ίδια κρίνει ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνουν οι δημοσιογράφοι, δηλαδή να καλύπτουν τη δίκη στις στιγμές που η αλήθεια παραποιείται, όπως με την εισαγγελική πρόταση, η οποία ουσιαστικά αθώωνε τους πάντες εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων και παρουσίαζε ως μεμονωμένα περιστατικά τις πράξεις των κακουργηματικών επιθέσεων.

Εξήγησε ότι το αν ρωτήθηκε για την πρόταση Βαρουφάκη είναι δευτερεύον, καθώς επανέλαβε ότι η πρόταση είναι τιμητική, αλλά αντί να μην την αφήνουν σε ησυχία εδώ και μέρες για ένα τέτοιο θέμα, πιο χρήσιμο θα ήταν να είχαν οι δημοσιογράφοι την ίδια ευαισθησία στις 18 Δεκεμβρίου, όταν όλοι παρακολούθησαν την πρόταση της Εισαγγελέως ή όταν παρουσιάζονταν συντριπτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, για την οποία «έχουν αποκαλυφθεί τα πάντα», αλλά δεν απασχόλησαν καθόλου την τηλεοπτική δημοσιογραφία. «Θα ήθελα τότε να με έψαχναν απελπισμένα, όπως με έψαχναν χθες, όπου μάλιστα το μόνο που με ρωτούσαν ήταν αν ρωτήθηκα ή δεν ρωτήθηκα», δήλωσε.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή της, όπως δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Αυτό που θα ήθελα να πω προς όλους τους δημοσιογράφους είναι ότι για μένα προσωπικά η πρόταση του κ. Βαρουφάκη ήταν τιμητική. Δεν στέκομαι στο αν με ρώτησε ή δεν με ρώτησε. Το θεωρώ δευτερεύον, αν και σ’ αυτό στάθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι. Θέλω όμως να πω κάτι άλλο.

Θα ήθελα αυτόν τον ζήλο που επέδειξαν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέσα ενημέρωσης, που δεν άφησαν ούτε μια στιγμή ησυχίας για μένα και την οικογένειά μου, να τον έδειχναν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, όταν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου έκανε την πρότασή της που κόντεψε να μας στείλει όλους αδιάβαστους. Εξαιρώ βέβαια τους λίγους δημοσιογράφους που έχουν παλέψει όλα αυτά τα χρόνια γι’ αυτή τη δίκη. Αλλά θα ήθελα όλοι να είχαν δείξει τότε τον ίδιο ζήλο που έδειξαν την Πέμπτη. Να είχαν κάνει την κριτική τους και να είχαν παρουσιάσει αυτή την πρόταση σε όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα τότε να με έψαχναν απελπισμένα, όπως με έψαχναν χθες, όπου μάλιστα το μόνο που με ρωτούσαν ήταν αν ρωτήθηκα ή δεν ρωτήθηκα. Οσο για την τηλεόραση που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, θα έπρεπε τα πέντε αυτά χρόνια να είναι εδώ και να παρακολουθεί τη δίκη, στην οποία έχουν αποκαλυφτεί τα πάντα. Κι από αυτά ελάχιστα έχουν παρουσιαστεί.

Πηγή: thepressproject.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο