Μ. Κριθαρίδης: Οι σημερινές ανακοινώσεις Θεοδωρικάκου πέρα από τα ψέματα καταδεικνύουν και την απροθυμία της Κυβέρνησης να αλλάξει την ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Νοέ, 2021

To ξήλωμα της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης από τον κ. Θεοδωρικάκο, ήταν μια πράξη «γενναία εν τη δειλία της». Γενναία γιατί εκθέτει τον ίδιο τον κ, Θεοδωρικάκο ως προς τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, όπως η δήλωση ικανοποίησής του για την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση επτά αστυνομικούς, και οι θεατρινισμοί της «ψυχολογικής υποστήριξής τους».

Γενναία, επίσης, γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξης ομολογία ότι όντως κάτι σάπιο υπήρχε στη βασίλειο της Αστυνομίας. Οτι πράγματι έγιναν μια σειρά από αυθαιρεσίες στην καταδίωξη των νεαρών Ρομά στο Πέραμα, που οδήγησαν στην δολοφονία του ενός εξ αυτών, με τη βροχή από 38 σφαίρες που γάζωσαν άοπλα νεαρά παιδιά. Ότι η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική της ηγεσία, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και οι διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι, έλεγαν τερατώδη ψέματα τις πρώτες ώρες και μέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Δειλή ταυτόχρονα, διότι ο κ. Θεοδωρικάκος «κλωτσάει» μια σαφέστατη πολιτική ευθύνη στους «επιχειρησιακούς από κάτω», αλλά κυρίως γιατί η «δέσμη μέτρων» που ακολούθησε τους αποκεφαλισμούς, δείχνουν την απροθυμία της κυβέρνησης να αλλάξει ο,τιδήποτε ουσιαστικό στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.Α.Σ.

Π.χ. οι χιλιοεξαγγελθείσες «κάμερες που θα φοράνε πάντα και παντού οι αστυνομικοί», αφενός προκαλούν ντεζαβού αφού τις είχε ξαναεπαγγελθεί ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφετέρου δεν έρχονται να λύσουν ένα πρόβλημα των πολιτών, αλλά των αστυνομικών: καθώς αντίθετα με τους αστυνομικούς, αποδεικνύεται ότι «κάθε πολίτης» έχει μια κάμερα, και ότι 11 στις 10 φορές, μόνο από αυτά τα «ρεπορτάζ των πολιτών» μαθαίνουμε την αλήθεια ενάντια στα Συνδεδεμένα Γραφεία Χάλκευσης Αλήθειας Αστυνομίας και ΜΜΕ. Συγχωρέστε μας αλλά κρατάμε πολύ μικρό καλάθι στο τι θα προσφέρον ακριβώς οι κάμερες των αστυνομικών εκτός από ακόμα μια πηγή τεχνολογικά εύκολης παραποίησης της αλήθειας (όλοι θυμόμαστε το δημιουργικό μοντάζ στα «πλάνα της Αστυνομίας από το Εφετείο»), και έναν τρόπο για πιο εύκολο και πιο γρήγορο φακέλωμα των διαδηλωτών.

Το ίδιο με τα υπόλοιπα μέτρα «επιχειρησιακής αναμόρφωσης» που και με την εξαγγελία τους και μόνο, αποδεικνύουν αυτό που ξέρανε στο πετσί τους οι περισσότεροι πολίτες: ότι αποχαλυνωμένοι σερίφηδες δρούσαν με σοκαριστική αυτονομία που δεν ήταν παράβλεψη, αλλά συνειδητή στρατηγική.

Κανένα από τα υποτιθέμενα 5 μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος δεν θα αλλάξουν την στρατιωτικοποιημένη και συμμοριοποιημένη δράση ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., όσο δεν καταργούνται τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ και η ομάδα ΔΙΑΣ. Χρειάζονται τομές, όχι «αμπαλάρισμα» της ασυδοσίας.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο