Μ. Κριθαρίδης: Ο εμπαιγμός των μακροχρόνια ανέργων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Απρ, 2020

Το επίδομα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του αναδεικνύεται σε έναν ακόμα εμπαιγμό, μίας ακόμα (μετά τους εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους που έμειναν εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, τους ελεύθερους επαγγελματίες με τα περιβόητα voucher επιμόρφωσης, τους αγρότες κ.α.) ευάλωτης οικονομικά κατηγορίας συμπολιτών μας, από την Κυβέρνηση εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ξεμπρόστιασε σήμερα το κυβερνητικό αφήγημα και εξήγησε πως το επίδομα αυτό, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η Κυβέρνηση, θα καταβληθεί μόνο στο 30% των μακροχρόνια ανέργων αφήνοντας ξεκρέμαστους κυριολεκτικά πάνω από 300.000 ανέργους συμπολίτες μας. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης εμμένει σε ανάλγητες και κυνικές επιθέσεις σε βάρος κοινωνικών ομάδων, κατηγορώντας αυτή τη φορά την πλειοψηφία των μακροχρόνια ανέργων για φοροδιαφυγή και μαύρη εργασία.

Θα σταματήσει η Κυβέρνηση να εμπαίζει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή την κοινωνία που χειμάζεται, ή θα συνεχίσει να αδιαφορεί επιδεικτικά;

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο