Μ. Κριθαρίδης: Ντροπιαστική και απάνθρωπη για την χώρα μας και την ΕΕ η εικόνα στο Καρά Τεπέ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2021

Η κατάσταση που επικρατεί στη νέα Μόρια, το Καρά Τεπέ, είναι απάνθρωπη και ντροπιαστική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι εικόνες με τα προσφυγόπουλα, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά που πνίγονται στις λάσπες και παγώνουν στο κρύο και το χιόνι, είναι γροθιά στο στομάχι για κάθε άνθρωπο που πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της ανθρωπότητας. Η αντιμετώπιση αυτή των προσφύγων και μεταναστών συνιστά την πραγματική προσβολή στον πολιτισμό μας και είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για αυτό το μισανθρωπισμό που την κατατάσσει επισήμως ως ακροδεξιά, ρατσιστική και ξενοφοβική.

Οι αποκαλύψεις για καρκινογόνο μόλυβδο σε συνδυασμό με τις αστείες δικαιολογίες του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη και τα όσα διαρκώς αποκαλύπτονται για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τη συμμετοχή της Frontex, ξεσκεπάζει αυτό το τεράστιο έγκλημα που πραγματοποιείται στη Λέσβο.

Ακόμα και με την καραντίνα, οι πρόσφυγες είναι εκτός εμβολιαστικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, ενώ η Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να απαγορέψει την είσοδο των δημοσιογράφων στα στρατόπεδα αυτά συγκέντρωσης. Και όλα αυτά τη στιγμή που Κυβερνητικοί Βουλευτές πανηγυρίζουν κιόλας για τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την αθλιότητα με όρους κανονικότητας κιόλας; Ως πότε η ΕΕ θα κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα που διαπράττονται και τα οποία τόσες οργανώσεις και τόσοι δημοσιογράφοι καταδεικνύουν; Πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε και αυτό το πέπλο της σιωπής και της απανθρωπιάς.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο