Μ. Κριθαρίδης: Να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιούλ, 2021

Με αιφνιδιαστικό τρόπο πληροφορηθήκαμε δημοσιογραφικά, πως έχει ήδη ξεκινήσει το έγκλημα στο σταθμό του μετρό «Βενιζέλου» στη Θεσσαλονίκη, με τον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Μετά και την κατάπτυστη απόφαση μιας ισχνής μειοψηφίας στο ΣτΕ που έκρινε νόμιμη την απόσπαση και την επανατοποθέτηση, αλλά και τις γενικότερες κινήσεις της φερόμενης ως Υπουργού Πολιτισμού που τσιμέντωσε μέχρι και την Ακρόπολη και έχει φροντίσει το ΚΑΣ να «βγάζει λάδι» κι αυτό, τις κυβερνητικές αποφάσεις, δρομολογείται μια μη αναστρέψιμη καταστροφή του μοναδικού αρχαιολογικού αυτού τοπίου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται στην ουσία για ένα προαναγγελθέν έγκλημα που συστημικά μεθόδευσε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής και ευρύτερα η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με ευθύνη βεβαίως του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα ο τεμαχισμός και η απόσπαση των αρχαιοτήτων και καλούμε μαζί με τις κινήσεις πολιτών της Θεσσαλονίκης, όλες και όλους να βρίσκονται αύριο στις 19.30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο