Μ. Κριθαριδης: Μετά την άρση ασυλίας Λαγού ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το φιάσκο Παππά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Απρ, 2021

Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να αρθεί η ασυλία του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που χαρακτήρισε, ως όφειλε, εγκληματική οργάνωση την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Είναι σαφές ότι τα γρανάζια των σχετικών διαδικασιών κινούνται με επιλεκτικές ταχύτητες δυσανάλογες με τη βαρύτητα του εγκλήματος, και με γνώμωνα πόσο ο εγκληματών είναι επικίνδυνος για το σύστημα κι όχι για τους πολίτες, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Ελπίζουμε τουλάχιστον τώρα οι ελληνικές αρχές, μαζί με τις ευρωπαϊκές, να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να μην έχουμε την επανάληψη της παταγώδους αποτυχίας σύλληψης του Χρήστου Παππά που ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Και επειδή ήδη κυκλοφορούν κάποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες για την προσπάθεια του να διαφύγει για την Νορβηγία, ας κάνει ο κύριος Χρυσοχοϊδης μια προσπάθεια να φανταστεί ότι ο κ. Λαγός είναι νεαρός σε πλατεία, ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο