Μ. Κριθαρίδης: Ελπίζουμε το Δικαστικό Συμβούλιο την Τετάρτη να βάλει ένα τέλος στη σκευωρία σε βάρος του Πάνου Καλαϊτζή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Αυγ, 2022

Στις 10 Αυγούστου θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση η μη της προφυλάκισης του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος με ανύπαρκτα στοιχεία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!

Ο Πάνος Καλαϊτζής αποτελεί μία ακόμη περίπτωση στην οποία ποινικοποιούνται από την ελληνική αστική ταξική και τοξική δικαιοσύνη και το κατασταλτικό μνημονιακό κράτος, οι κοινωνικές σχέσεις, αφού βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε έναν φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό.

Μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί αυτή η σκευωρία;

Με ένα κατηγορητήριο που δεν αναφέρει πουθενά ούτε το όνομα του και παρόλα αυτά οι γνωστοί μηχανισμοί των κατασταλτικών αρχών που στήνουν κατηγορητήρια και διώκουν επί τη ουσίας φρονήματα, τον προφυλάκισαν.

Προφανώς, ο «Πανούλης» από την Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον «πολύτιμο τρίτο» που απαιτείται για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα, του περιβόητου «τρομονόμου» δηλαδή, που χρειάζεται τουλάχιστον τρία άτομα για να μπορέσει να θεμελιώσει κατηγόρια για την ύπαρξη και δράση «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Είναι αδιανόητο όμως να καταστρέφεται η ζωή ενός νέου ανθρώπου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι διάφορες σκοπιμότητες των αρχών και ένας άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή μέχρι να καταπέσει και αυτή η μεθόδευση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια να του ζητάνε συγνώμη, όπως έχουμε δει σε μια σειρά από αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά μέχρι τότε ο Πάνος Καλαϊτζής να στερείται της ελευθερίας του.

Ελπίζουμε το Δικαστικό Συμβούλιο την Τετάρτη να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάφωρη παρανομία και αδικία των αρχών και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Πάνος Καλαϊτζής.

Παράλληλα πρέπει να καταργηθούν οι τρομονόμοι τους οποίους διαχρονικά συντήρησαν και ενίσχυσαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και η αστική εξουσία, ώστε να πάψουν οι διώξεις του φρονήματος και των κοινωνικών σχέσεων.

Δεν είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι να εξοντώνονται στη φυλακή για το τίποτα, την ώρα που οι εκλεκτοί της Κυβέρνησης βιαστές ανηλίκων βρίσκονται ελεύθεροι.

Να σταματήσει επιτέλους αυτή η ταξική απονομή της αστικής δικαιοσύνης και η μεροληπτική νομοθέτηση των αστικών Κυβερνήσεων.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο