Μ. Κριθαρίδης από τη Δράμα στην ΓΣ του ΔΕΠΑΝ: Σημαντική η σύμπραξη των ΟΤΑ – Δεν απαλλάσσει από τις κυβερνητικές ευθύνες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Φεβ, 2023

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) στη Δράμα συμμετείχε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης χαιρετίζοντας τις εργασίες εκ μέρους του Γραμματέα του κόμματος.

“Σημαντικές οι συμπράξεις και οι συνέργειας των δήμων, των περιφερειών και γενικά των ΟΤΑ, δεν απαλλάσσουν όμως από τις κυβερνητικές ευθύνες, τις ευθύνες της Κεντρικής Διοίκησης και της Πολιτείας για την έλλειψη πόρων και την υποστελέχωση της Αυτοδιοίκησης, πολιτικές που διαχρονικά όλες οι μνημονιακές -και όχι μόνο- Κυβερνήσεις εφάρμοσαν” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

“Χρειάζεται μια Αυτοδιοίκηση ισχυρή και πρωτοπόρα που θα στέκεται στο πλευρό των πολιτών-δημοτών, ιδίως των πιο αδύναμων, δεν αρκεί όμως απλώς μια μεταφορά αρμοδιοτήτων που αποτελεί κενό γράμμα χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τους αναγκαίους πόρους” επισήμανε ακόμα ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην ερημοποίηση της περιφέρειας της χώρας όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη απογραφή, ως συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών που διώχνουν ιδίως τους νεότερους προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό, ενώ τόνισε και την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση.

“Οι ΟΤΑ πρέπει να πρωτοστατήσουν πέρα από την κάλυψη των αναγκών των δημοτών τους και στην δημιουργία ενός πράσινου βιώσιμου μέλλοντος για τις τοπικές κοινωνίες, με πραγματική ανακύκλωση, με ενεργειακές κοινότητες -ως μέσο και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- και με την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για να μένουν οι νέοι στον τόπο τους” κατέληξε ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο