Λίλιαν Αντωνίου: Όπως με το νόμο Διαμαντοπούλου παλαιότερα, αμφιβάλλω αν ο νόμος-πλαίσιο τελικά εφαρμοστεί στην πράξη

Ράδιο ΜέΡΑ
23 Ιούν, 2022

Συνεχίζονται αμείωτες οι αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα ενάντια στο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και μιλώντας στην εκπομπή Στίγμα της ΜέΡΑς και στη Μπούλικα Μιχαλοπούλου η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Λίλιαν Αντωνίου, υπογραμμίζει ότι οι ενστάσεις προέρχονται από το σύνολο ουσιαστικά του διδακτικού προσωπικού, ανεξαρτήτων πολιτικής τοποθέτησης: «η πλειοψηφία στην ΠΟΣΔΕΠ δεν είναι προφανώς κάποια αριστερή πλειοψηφία. Όμως πραγματικά η αντίδραση που υπάρχει είναι μεγάλη για όλους τους καθηγητές. Υπάρχει μερίδα των καθηγητών που τους ενοχλεί περισσότερο το ζήτημα της διοίκησης, όμως στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους ενοχλεί όλο το νομοσχέδιο. Γιατί πραγματικά έχει εξωφρενικά πράγματα.»

Για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων τμημάτων χωρίς κανένα προγραμματισμό, η κ. Αντωνίου θεωρεί ότι στην ουσία προωθεί «την ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου με σκοπό μάλλον να εξαφανιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, διότι προχωρά παράλληλα και στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων.»

Παράλληλα, η πανεπιστημιακός εκφράζει την ανησυχία της για τη δημιουργία του σώματος ΟΠΠΙ αφού «η αστυνομία στα πανεπιστήμια είναι κάτι που θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των πανεπιστημιακών μονάδων, γιατί πραγματικά κανένας δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί όλη αυτήν την ιστορία.»

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κ. Αντωνίου εκφράζει τις αμφιβολίες της κατά πόσο θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος-πλαίσιο αν περάσει, όπως άλλωστε είχε συμβεί και παλαιότερα με το νόμο Διαμαντοπούλου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο