Κυβέρνηση και ΜΑΤ βάζουν στο στόχαστρο τη λαϊκή κατοικία υπηρετώντας τα «κοράκια»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιαν, 2024

Να επιστρέψουν στο σπίτι τους η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της Αντώνης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, στην περιοχή του Ζωγράφου, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και προχώρησαν στη σύλληψη της ίδιας και της υπόλοιπης οικογένειας. Ξανά στο παρελθόν άλλες δύο φορές η αστυνομία έχει δοκιμάσει να πραγματοποιήσει έξωση στην Ιωάννα από το σπίτι της, όμως όλες οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό εξαιτίας των κινητοποιήσεων των κατοίκων και φορέων της περιοχής που βρέθηκαν εκεί για να το αποτρέψουν.

Δυστυχώς παρακολουθούμε το επόμενο στάδιο του έργου των πλειστηριασμών που απελευθέρωσε η κυβέρνηση, με την μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι εικόνες με αστυνομικούς των ΜΑΤ να συλλαμβάνουν οικογένειες και να προσπαθούν να παραδώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων στα funds, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να επιτρέψουμε.

Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι η Ιωάννα και ο γιος της Αντώνης, και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ως ΜέΡΑ25 τονίζαμε από την πρώτη στιγμή πως με την ψήφιση του σχεδίου Ηρακλής, η κυβέρνηση θα άφηνε απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στις τράπεζες και το αποτέλεσμα θα ήταν η βαρβαρότητα των εξώσεων, με τις εικόνες που έχουμε ήδη παρακολουθήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ επιλέγει να προστατέψει τα συμφέροντα των funds και των κορακιών, της εταιρίας – φάντασμα «LOTUS 4A ΙΚΕ», που διεκδικεί το σπίτι της συνταξιούχου.

Καλούμε όλες και όλους, να στηρίξουν, απόψε, στις 6:30μμ, στην οδό Αβύδου, στου Ζωγράφου, την κινητοποίηση των κατοίκων για την υπεράσπιση της Ιωάννας και κάθε επόμενης έξωσης.

Απαιτούμε:

– Προστασία της πρώτης και λαϊκής κατοικίας.
– Παύση κάθε πλειστηριασμού και εξώσεων.
– Ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας.
– Κατάργηση του Σχεδίου Ηρακλής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο