Κύρια ψηφίσματα της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, 9ης Ιουλίου 2023

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιούλ, 2023

Τα κύρια ψηφίσματα της 8ης Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, 9-7-2023:

1.    Η ΚΕ αποδέχεται επί της αρχής την κοινή Εισήγηση του Γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας

2.    Η ΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλες και όλους που, κατά την μακρά προεκλογική εκστρατεία, διέκριναν στο ΜέΡΑ25 τα χαρακτηριστικά κόμματος το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη μιας Σύγχρονης Πλουραλιστικής & Οικολογικής Αριστεράς να ενταχθούν στο ΜέΡΑ25 ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στον προσυνεδριακό διάλογο και στην συνδιαμόρφωση των πολιτικών και του χαρακτήρα του ΜέΡΑ25 στο 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο.

3.    Η ΚΕ προκηρύσσει το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 για τις 8,9&10 Δεκέμβρη με διττό στόχο:

  • την Ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 όχι ως «άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς» αλλά ως πολιτική έκφραση του συγκερασμού των παραδόσεων του DiEM25 και της ριζοσπαστικοποίησης που κατέστησε αναγκαία, μετά το 2019, το βάθεμα της κρίσης του ευρωπαϊκού και ελληνικού καπιταλισμού. Και,
  • την Ανασύνταξη της Αριστεράς ώστε η ενωτική κληρονομιά του προεκλογικού σχήματος «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» να αποτελέσει τη βάση για ένα διευρυμένο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων και ανένταχτων προοδευτικών πολιτών εν όψει των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων που προμηνύονται ζοφερές κατά την επόμενη τετραετία. Σε αυτό το πλαίσιο: συστήνεται Πρωτοβουλία Διαλόγου, Ενότητας και Ανασύνταξης που, με ορίζοντα το Συνέδριο μας τον Δεκέμβρη, να απευθύνει εκ μέρους του ΜέΡΑ25 κάλεσμα σε ειλικρινή αυτοκριτικό διάλογο, μέσα από τον οποίο θα βρεθεί κοινό έδαφος για μια νέα ενωτική προσπάθεια, που θα βοηθήσει κι εμάς στη διαδικασία οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΜέΡΑ25. Η Κ.Ε. αναθέτει, αρχικά, αυτή την πρωτοβουλία στην Ηρώ Διώτη και στον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

4.    Η ΚΕ σημειώνει την σιγή ιχθύος των αρχών Ελλάδας και ΕΕ όσον αφορά την διερεύνηση του εγκλήματος στα ανοικτά της Πύλου. Στη μνήμη των εκατοντάδων νεκρών και στο όνομα του ανθρωπισμού, το ΜέΡΑ25 δεν θα σταματήσει να απαιτεί την αποκάλυψη της αλήθειας για τις πραγματικές ευθύνες του Λιμενικού και της Frontex όσον αφορά τον χαμό τόσων συνανθρώπων μας.

5.    Η ΚΕ καταδικάζει την δολοφονική (και, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, παράνομη) εισβολή Ισραηλινών στρατευμάτων στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, καθώς και την κυνική παρουσίασή της από τα Δυτικά ΜΜΕ ως «ειδική επιχείρηση» του Ισραηλινού στρατού που στόχο είχε «θυλάκους τρομοκρατών». Η υποκρισία κι η μαύρη προπαγάνδα του Δυτικού κατεστημένου σιγοντάρει εγκλήματα πολέμου, στο βαθμό που τα συγκαλύπτει.

6.    Η ΚΕ (α) καταδικάζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πώληση στην Ουκρανία «βομβών διασποράς» (cluster bombs) που είναι απαγορευμένες από τουλάχιστον εκατό χώρες (μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία κι η Βρετανία), και (β) απαιτεί απάντηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αν το φορτίο αυτό ή μέρος του διακινήθηκε μέσω Αλεξανδρούπολης ή άλλου ελληνικού λιμανιού ή αεροδρομίου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο