Κραυγή αγωνίας από τον Ηλία Σιώρα: «Ζούμε σκηνές αποκάλυψης, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ΤΩΡΑ»

Συνεντεύξεις - videos
22 Μαρ, 2021

Για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται πλέον το δημόσιο σύστημα υγείας λόγω της κυβερνητικής απροθυμίας να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση του υγειονομικού προσωπικού και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, μίλησε στο “Στίγμα της ΜέΡΑς” ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, Ηλίας Σιώρας:

“Ζούμε σκηνές αποκάλυψης. Όμως, η κατάσταση που βιώνουμε στον Ευαγγελισμό, επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία, ειδικά στο λεκανοπέδιο, στη Νίκαια, στο Αττικό, στο Γεννηματάς. Οι 200 κλίνες covid που διαθέτουμε στον Ευαγγελισμό έχουν καλυφθεί πλήρως και ασθενείς που προσέρχονται σε μας μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι επίσης πλήρεις και υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες περιμένοντας να αδειάσει κάποια θέση σε ΜΕΘ ώστε να εισαχθούν.”

Ο κ. Σιώρας υπογράμμισε επίσης ότι οι ασθενείς non-covid δεν εξυπηρετούνται όπως πρέπει, καθώς έχουν δεσμευτεί για covid περιστατικά κρεβάτια από κλινικές άλλων νόσων, με αποτέλεσμα η λοιπή νοσηρότητα σε πολλές περιπτώσεις να έχει πολύ βαρύτερες συνέπειες από αυτές που θα είχε κανονικά. Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε σε αυτό το σημείο την υποχρέωση του κράτους να επιτάξει άμεσα τις ιδιωτικές κλινικές. “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.000 κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων στην Αττική και πολλές από αυτές είναι άδειες. Η επίταξη πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου, δηλαδή, το προσωπικό να πληρωθεί σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος, χωρίς να υπάρχει κάποια αποζημίωση για την ιδιοκτήτρια ελληνική ή πολυεθνική εταιρεία για όσο διάστημα διαρκεί η έκτακτη κατάσταση.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σιώρα εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο