Κώστας Ντάσκας: Πώς η επίσκεψη Μητσοτάκη στους άστεγους δε θα ήταν ντροπιαστική

Αναδημοσιεύσεις
24 Ιαν, 2022

Κύμα θαυμασμού στα social media προκάλεσε ο Πρωθυπουργός μας με την απροσδόκητη επίσκεψή του σε άστεγους του Πειραιά. Και πως να γίνει διαφορετικά, αφού είναι ο πρώτος ηγέτης της χώρας που περνά άμεσα σε πράξεις όταν βρίσκεται ενώπιον ενός κοινωνικού προβλήματος. Ο Πρωθυπουργός,συγκλονισμένος από την επαφή με τους άστεγους συμπολίτες του, που θα αναγκάζονταν να κοιμηθούν μέσα στο κρύο,αποφάσισε να δράσει χωρίς καθυστέρηση.

του Κώστα Ντάσκα

το συγκεκριμένο άρθρο είναι βγαλμένο από μία εναλλακτική πραγματικότητα

«Δεν είμαι κανένας ασυνείδητος κοινωνιοπαθής που ήρθε εδώ μόνο για το σόου», είπε ο Κυριάκος.«Θα κάνω κάτι πρακτικό γι’αυτούς τους ανθρώπους.»

Έτσι λοιπόν, με εντολή Μητσοτάκη, όλα τα οικιστικά ακίνητα του Δημοσίου από εδώ και πέρα περνούν από το ΤΑΙΠΕΔ στον νεοσυσταθέντα Οργανισμό Κοινωνικής Κατοικίας.

Η ίδρυση του νέου Οργανισμού, που σαν πρώτο στόχο έχει το μηδενισμό της αστεγίας, θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, με σκοπό να έχει γίνει νόμος του κράτους ως την Τετάρτη.

«Εδώ βγάλαμε ΠΝΠ για να κλείσουμε τα κομμωτήρια και να απαγορεύσουμε την πώληση μπύρας από τα περίπτερα, δε θα βγάλουμε ΠΝΠ για κάτι πραγματικά σοβαρό, αυτονόητο και επείγον; Τι είμαστε, τίποτα γελοίοι υποκριτές;» είπε απευθυνόμενος στη συνοδεία του ο Κυριάκος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που επίκειται, παγώνουν οι πλειστηριασμοί για όλο το 2022. «Με 50 ως 60 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας την ημέρα, οι άστεγοι θα πολλαπλασιάζονται. Δεν θα το ανεχτώ αυτό. Οι πλειστηριασμοί παγώνουν μέχρι νεωτέρας.» δήλωσε το Τσιτάχ και απομακρύνθηκε αστραπιαία από τις κάμερες.

Το ρεπορτάζ όμως δε σταματά εδώ. Επιβεβαιώνοντας την ομοιότητά του με τον Τσώρτσιλ, αυτή τη φορά ως προς το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, ο Πρωθυπουργός ακούστηκε να φωνάζει μέσα από τη θωρακισμένη πρωθυπουργική λιμουζίνα «Το Σχέδιο Ηρακλής ήταν καταστροφικό. Πάρτε μου στο τηλέφωνο τον Τσίπρα να του τα ψάλλω.»

Πληροφορίες από το Μαξίμου μιλούν και για μια ακόμα κίνηση που ετοιμάζει ο σιμουλτανέ ηγέτης. Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να μετατεθούν όλοι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στους δήμους για να προσφέρουν υπηρεσίες ταχυμεταφοράς στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. «Ο Κυριάκος δεν μπορεί να βλέπει νέα παιδιά με το εθνόσημο να μετατρέπονται σε μέλη φασιστικής συμμορίας», μας είπε συνεργάτης του. «Θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις οδηγικές τους ικανότητες για κάτι χρήσιμο στην κοινωνία.»

Το μπαράζ νομοθετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του Πρωθυπουργού εκθείασε μιλώντας στην εκπομπή Αποκαλυπτικά ο Υπουργός Επικρατείας κ.Γεραπετρίτης, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και στην αντιπολίτευση. «Όλοι αυτοί που μιλούσαν για Μητσοτάκης ΑΕ, που έλεγαν ότι επιτελικό κράτος είναι που ξεπουλάμε μέχρι και το νερό στην ΤΕΡΝΑ, δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Η πεμπτουσία του επιτελικού κράτους είναι η άμεση ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη, χωρίς καμία καθυστέρηση. Αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης ενσαρκώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σαν άλλος Απόστολος Παύλος, είδε το αληθινό φως και μετεστράφη. Ας αφήσουμε τα μίση και τα πάθη και ας παραδειγματιστούμε όλοι από τον ηγέτη μας.»

Υ.Γ. Ας ήταν το «ρεπορτάζ» αληθινό κι ας συνοδευόταν κι από τα γνωστά κολακευτικά σχόλια της λίστας Πέτσα προς τον Πρωθυπουργό.Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να νοιαστεί η Μητσοτάκης ΑΕ για το δικαίωμα όλων στη στέγαση πρέπει συλλογικά να παλέψουμε γι αυτό.

Πηγή: thepressproject.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο