Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα: Ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα σχέδια πολέμου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Οκτ, 2024

Υπό τον ήχο της πρόσφατης μαζικής σφαγής, από ισραηλινά τανκς, αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο, της επίθεσης σε σκηνές εκτοπισμένων αμάχων σε χώρο νοσοκομείου στην κεντρική Γάζα, των κλιμακούμενων επιθέσεων στη Δυτική Όχθη, των συνεχόμενων βομβαρδισμών στον Λίβανο και την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, υπό την απειλή ενός γενικότερου καταστροφικού πολέμου, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη, στις 14-16 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, στα πλαίσια της συστηματικής προσπάθειας ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής στις πολεμικές συρράξεις.

Η φρικιαστική γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με ανείπωτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου δεν συναντά πλέον την απόλυτη αδιαφορία της ΕΕ και της Ουάσιγκτον, διανθισμένη με ανούσια ρητορική, αλλά την πολιτική και στρατιωτική εμπλοκή, που εξοπλίζει με όπλα το κράτος του Ισραήλ και παρέχει διευκολύνσεις σε στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον το καλοκαίρι που μας πέρασε τα γεράκια του Ευρωατλαντισμου έθεσαν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη, με αφορμή την παράδοση πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς στο καθεστώς Ζελένσκι, με στόχο τη Ρωσία, η οποία δεν αποκλείει την κορύφωση της πολεμικής σύγκρουσης με μέλη του ΝΑΤΟ ακόμα και με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Η κοινή δήλωση του Προέδρου Τούσκ της Πολωνίας και του Κ. Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία Πολωνίας – Ελλάδας για έναν «Σιδερένιο Θόλο» (iron dome) που θα καλύπτει την Ανατολική Ευρώπη, έναντι μιας υποτιθέμενης απειλής από την Ανατολή, με την ταυτόχρονη στρατιωτικοποίηση των οικονομιών της ΕΕ, την υποχρεωτική στράτευση σε χώρες όπως η Γερμανία, την υποχρεωτική ένταξη μαθημάτων σε σχολεία χωρών-μελών της ΕΕ που σχετίζονται με την επιβίωση πολιτών σε πολεμικές συγκρούσεις ακόμα και ενός πυρηνικού χειμώνα, τις δηλώσεις Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και τη ρητορική του πολέμου ως μια απόλυτα «φυσιολογική εξέλιξη», στόχευαν και στοχεύουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για μια ενδεχόμενη αναπόφευκτη πολεμική σύγκρουση.

Εδώ και έναν χρόνο βλέπουμε την κυβέρνηση της ΝΔ ως «καλό στρατιώτη» του ΝΑΤΟ να πρωτοστατεί στην υλοποίηση όλων των σχεδίων της επικίνδυνης και επιθετικής συμμαχίας, διαθέτοντας τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της χώρας μας στην υπηρεσία των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.

Βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας διατίθενται προς εξυπηρέτηση του Ισραήλ. Επίσης η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμβάλλει στον ανεφοδιασμό των Ισραηλινών δεξαμενόπλοιων τη στιγμή που άλλες μεσογειακές χώρες έχουν αρνηθεί.

Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου ολοένα και πυκνώνουν και απειλείται η ειρήνη παντού.

Ζητούμε άμεσα:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα και οι βομβαρδισμοί στον Λίβανο.
  • Να σταματήσουν τα σχέδια για διεύρυνση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
  • Να μην υπάρξει καμία πλέον συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στρατιωτικές επεμβάσεις.

Τομέας Εξωτερικών

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο