Κλέων Γρηγοριάδης: Είμαστε υπέρ της εξεταστικής για τις υποκλοπές – Κάνατε τον κ. Κοντολέοντα εθνικό κοριό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Αυγ, 2022

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές: «Αισθήματα έχω αδελφικά για της ασφάλειας τα φτωχά λαγωνικά που με χιόνια και βροχές να με φυλάνε έχουν διαταγές. Μικρόφωνα βάζουν για να ακούν όσα από το στόμα μου περνούν, τραγούδια και βρισιές και αστεία, στον καμπινέ και στην τραπεζαρία. Αδέρφια μου ασφαλίτες, εσείς μόνο τον δικό μου ξέρετε τον πόνο. Εσείς ξέρετε πως η σκέψη μου είναι διαρκώς τρυφερή και παθιασμένη, στον αγώνα αφιερωμένη. Λόγια που αλλιώς θα είχαν χαθεί, στα μαγνητόφωνά σας έχουν γραφτεί κι έτσι για ύπνο όταν πάτε τα τραγούδια μου –ξέρω- τραγουδάτε. Ευχαριστώ γι’ αυτό πολύ, συνεργάτες μου πιστοί.»

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Πράγματι, ευχαριστούμε. Το είπε ο αγαπητός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βολφ Μπήρμαν τη δεκαετία του 1960, μελοποιημένο το 1975 στα «Πολιτικά τραγούδια» του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου.

Το είπε τη δεκαετία του 1960. Και έχουμε 1970, 1980, 1990, 2000, 2010, 2020, στο 2030 θα φτάσουμε και τα ίδια και τα ίδια -να μην πω τη λέξη, ρε παιδιά, γιατί είναι ντροπή, είμαστε εδώ μέσα- τα ίδια και τα ίδια. Και ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα;

Απευθύνομαι σε εσάς, τους Βουλευτές της Συμπολίτευσης. Σας σέβομαι όλους. Είστε αιρετοί και σας σέβομαι κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο. Σέβομαι αυτούς που σας ψήφισαν και σας έφεραν εδώ μέσα. Θα συνεχίσετε με αυτόν τον «…» Πρωθυπουργό; Θα συνεχίσετε την πολιτική σας αυτοκτονία; Και κυρίως θα συνεχίσετε την ηθική σας αυτοκτονία;

Κοιτάξτε, θα είμαι ξεκάθαρος. Αυτά γίνονται και γίνονταν πάντα, για να μην γλιτώνει κανείς, θα συμπληρώσω από τον καιρό του αείμνηστου Τόμπρα. Δεν ξέρω αν ζει ο άνθρωπος ακόμα, φαντάζομαι όχι, αλλά μπορεί και να ζει. Τα κάνατε κι εσείς όταν είχατε την εξουσία, τα κάνουν όλοι. Το λένε τα νούμερα. Και επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν άνθρωποι. Μας εξήγησε ο πρώην Πρωθυπουργός ότι γινόταν με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις και ότι το επέβλεπε.

Έχετε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος τολμάει να αντικρίζει όλη την Εθνική Αντιπροσωπεία -ήρθε εδώ πριν από δυόμισι μέρες- και λέει τι; «Δεν ήξερα και δεν είχα δικαίωμα να ξέρω». Δηλαδή λέει: «Έχω εκχωρήσει το δικαίωμά μου ως αιρετός Πρωθυπουργός της χώρας να ξέρω στον ανιψιό μου, τον οποίο διόρισα και ο όποιος δεν έχει καν θεσμικό λόγο και ρόλο, αλλά είναι μετακλητός υπάλληλός μου και εξ αίματος ανιψιός μου, τον διόρισα και γι’ αυτό τον παραίτησα». Και λέω ότι πρόκειται για πρωτόγνωρο ευτελισμό, για οποιοδήποτε κοινοβούλιο της Ευρώπης φαντάζομαι. Διότι κρύβεται ένας πρωθυπουργός με αυτό τον κωμικοτραγικό τρόπο -θα ήταν κωμικός, αλλά είναι πιο πολύ τραγικός- πίσω από τον ανιψιό του ο οποίος όμως δεν ήταν θεσμικά εκεί, δεν βρέθηκε εκεί, τον έβαλε ο ίδιος.

Συγγνώμη, κύριε Μητσοτάκη, αν βάλατε τον ανιψιό σας σε μια θέση που δεν έπρεπε να τον βάλετε γιατί τον βάλατε αν όχι για να σας ενημερώνει; Τον βάλατε για να μην σας ενημερώνει, για να σας κρατάει μυστικά και για να εκτίθεστε εσείς και η παράταξή σας με αυτό τον τρόπο;

Σας το λέω γιατί είστε μια παράταξη τεράστια. Εμείς σαν ΜέΡΑ25 υπάρχουμε έξι χρόνια. Εσείς υπάρχετε από τον καιρό της Μεταπολίτευσης. Υπάρχετε και θα υπάρχετε διαχρονικά για πολύ καιρό. Αν συνεχίσετε έτσι, η πολιτική επιβίωσή σας τίθεται σε αμφισβήτηση. Σας το λέω ευθέως. Σταματήστε να τον καλύπτετε.

Το δεύτερο επιχείρημά του ήταν: «Δεν φταίω εγώ. Φταίει ο Κοντολέων.» Ποιος έφερε τον Κοντολέων; Εσύ έφερες τον Κοντολέων. Μας τον έφερες, μας το φόρεσες και ουρλιάζαμε όλοι υπερκομματικά, όχι τίποτα άλλο, όχι ότι είναι σεκιουριτάς. Δεν πήγαμε καν έτσι, γιατί δεν σκεφτόμαστε ταξικά. Και ένας σεκιουριτάς μπορεί μια φορά στις χίλιες να έχει ικανότητες που δεν έχει Υπουργός. Έλα όμως, που δεν είχε το πτυχίο.

Έφερες κάποιον, κύριε Πρωθυπουργέ αυτής της χώρας, που δεν είχε το πτυχίο, τον διόρισες και όταν έγινε γενική κατακραυγή ότι δεν έχει το πτυχίο, ότι δηλαδή δεν έχει τις αντικειμενικές προϋποθέσεις που ζητάει ο νόμος, είπες: Εντάξει, θα πάρω έναν με τις αντικειμενικές προϋποθέσεις; Είπες: Πετάω όλη τη νομιμότητα στα σκουπίδια; Θα νομοθετήσω και θα εξευτελίσω. Δηλαδή, εμάς κι εσάς, ρε παιδιά, εσάς ξεφτιλίζει. Εσείς ψηφίσατε ο Κοντολέων να μπορεί να είναι Αρχηγός στην ΕΥΠ χωρίς να έχει πάρει κανένα πτυχίο ποτέ στη ζωή του σχετικό με το αντικείμενό του.

Ο Πρωθυπουργός σας είναι ταυτοχρόνως και ανώνυμη εταιρεία. Και θα εξηγήσω αμέσως μετά για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις όλων μας ανεξαιρέτων όσων θέτουμε σε κίνδυνο αυτό το σφιχταγκάλιασμα της τεράστιας παρασιτικής ολιγαρχίας με την πολιτική ηγεσία σας από την οποία μπορείτε να απαλλαγείτε. Δεν σας κατηγορούμε τόσο καιρό ότι είστε όλοι οι άνθρωποι του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Νιάρχου και του Περιστέρη. Μόνο τον περίφημο πεθερό –αυτό το λέω ευφυολογώντας- κατηγορούμε καμιά φορά. Θεωρούμε ότι είστε Βουλευτές του ελληνικού λαού. Σταθείτε επιτέλους, για όνομα του θεού, στο ύψος των περιστάσεων.

Είναι ένας Πρωθυπουργός που εξευτέλισε τα πάντα για να παραμείνει ο Κοντολέων και μετά από δυο-τρία χρόνια ήρθε να μας πει: «Συγγνώμη, δεν ήξερα, με έριξε ο Κοντολέων και ο ανιψιός». Μα, εσύ τους διόρισες, ρε άνθρωπε.

Και το κυριότερο από όλα και θα τελειώσω με αυτό για τον Πρωθυπουργό σας, αν δεν επανέλθω αργότερα. Κοιτάξτε, συμβαίνει παντού στην υφήλιο. Δεν είναι πρωτοφανές, δεν είναι πρωτόγνωρο. Συμβαίνει να πιάνονται πρωθυπουργοί αντί με κατσίκες ή με γίδες -όπως είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- στην πλάτη, με κοριούς στα αυτιά. Συμβαίνει πάντα, συμβαίνει συνέχεια. Ξέρετε ποιο είναι το πρωτοφανές; Αυτό που δεν συμβαίνει ποτέ πουθενά στην ιστορία της ανθρωπότητας; Ο Πρωθυπουργός αυτός να μην έχει την τσίπα να παραιτηθεί. Ξέρετε τι λένε; Το κάνουν όλοι. Το κάνουν και κατά τεκμήριο. Το κάνουν σε διάφορες χώρες. Αν είσαι τυχερός και δεν σε πιάσουν, συνέχισε να πορεύεσαι. Όμως, αν είσαι άτυχος και σε πιάσουν -και εδώ τον έπιασαν γιατί ήταν άτυχος- φεύγεις μόνο και μόνο για να σώσεις την παράταξή σου. Θα σας σύρει για έναν χρόνο μέχρι τις εκλογές με αυτό τον βρόγχο, με αυτό το βαρίδι που σας κρεμάει. Σας κρεμάει όλους. Κοιτάξτε να δείτε γιατί έχω δίκιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θα είμαι σύντομος όσο μπορώ. Εκλεγήκατε στο όνομα του ελληνικού λαού –και όχι στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης- στις 7 Ιουλίου 2019. Ξέρετε ποια είναι η πρώτη πολιτική κανονιστική σας πράξη, η πρώτη πράξη που κάνατε μέσα στο Κράτος, στις 8 Ιουλίου, δηλαδή δώδεκα ώρες αφού εκλεγήκατε; Μετά από δώδεκα ώρες ο κ. Μητσοτάκης εξέδωσε την πρώτη κανονιστική σας απόφαση. Ξέρετε ποια ήταν αυτή; Να περάσει η ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΕΥΠ απευθείας στον Πρωθυπουργό. Τι κάνατε; Αυτά πώς συνδέονται, άραγε; Γιατί ήθελε το Αθηναϊκό Πρακτορείο την Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση και την ΕΥΠ να την έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης; Γιατί έπρεπε να συνεργαστούν αυτά. Ξέρετε πώς; Από την ΕΥΠ αρπάζατε, λαμβάνατε πληροφορίες για πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και μέσω των ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλνατε τα ανάλογα μηνύματα σε όλο τον Τύπο και φυσικά στα παπαγαλάκια σας, στα χιλιάδες sites -τα πετσωμένα sites– ότι εάν δεν συμμορφώνονταν με τα συμφέροντα που υπηρετείτε και εξυπηρετείτε, χαθήκανε.

Έτσι ακριβώς και απαράλλακτα πολιτευτήκατε, αγαπητοί, για τρία ολόκληρα χρόνια, δηλαδή τα ίδια που ζήσαμε σε αυτή τη χώρα πριν από τριάντα χρόνια -τι σύμπτωση! Καταπληκτικές αυτές οι συμπτώσεις, πέφτουν από τον ουρανό- όπου κατά σύμπτωση πάλι Μητσοτάκη είχε η χώρα. Ποιον; Τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Τι έκανε λοιπόν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ό,τι έκανε και ο μπαμπάς! Πρόσωπα άλλαξαν μόνο. Ξέρετε κάτι; Τότε ήταν ο Γρυλλάκης και ο Μαυρίκης. Τους θυμάστε; Θα σας τους θυμίσω εγώ. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν ο Γρυλλάκης και ο Μαυρίκης, δηλαδή ο εξ απορρήτων του ήταν ο Γρυλλάκης και ο Μαυρίκης ήταν ο κοριός του, κατά ομολογία του ιδίου.

Τώρα λοιπόν αυτοί έχουν γίνει Δημητριάδης, μετακλητός διορισμένος ανιψιός και Κοντολέων, χωρίς τα τυπικά προσόντα, διορισμένος από το παράθυρο, με νόμο που βίασε όλη τη Βουλή των Ελλήνων. Έτσι; Το μόνο που κάνατε, ξέρετε ποιo είναι; Ποια είναι η πρόοδος της οικογένειας Μητσοτάκη μέσα σε μισό αιώνα; Ότι από εταιρικό οικογενειακό σας κοριό μετατρέψατε τον κ. Κοντολέοντα σε εθνικό μας κοριό, κουρελιάζοντας την ίδια στιγμή κάθε έννοια άρτιας ή έστω ημι-άρτιας ή ημιθανούς, θα πω εγώ, νομοθέτησης.

Αυτά είναι γνωστά, κυρίες και κύριοι, σε όλες και όλους. Γι’ αυτό τον λόγο και είναι σήμερα απόλυτα φαιδρό να ποιεί ο Πρωθυπουργός σας την νήσσαν και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον ανιψιό και τον Κοντολέοντα, να δηλώνει πριν δύο μέρες από αυτό εδώ το Βήμα ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα. Πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχω πει κι άλλη φορά. Μήπως τον παίρνετε τα βράδια, τον βάζετε σε ένα λίαρ τζετ και τον πάτε σε άλλη χώρα, γιατί αυτά που δηλώνει για τη διαβίωση των πολιτών της χώρας, αυτά που δηλώνει για το πώς αντιμετωπίζονται οι ασθενείς της πανδημίας, αυτά που δηλώνει για τους παρασιτικούς με την ενέργεια, δείχνουν ότι πρέπει να κατοικεί στην Ισπανία. Θα φτάσουμε στην Ισπανία, που η κιλοβατώρα κάνει 167 ευρώ, ενώ εδώ κάνει 700. Θα φτάσουμε και στο γιατί έγινε αυτό.

Εδώ λοιπόν είναι ο πρωτεργάτης αυτού του ανίερου μηχανισμού παρακολούθησης και πίεσης, που σχημάτισε ο ίδιος την πρώτη μέρα, όπως σας εξήγησα, που ανέβηκε στην εξουσία. Όχι μόνο γνώριζε, μην κοροϊδεύεστε. Αυτός ο ίδιος ενορχήστρωνε και ενορχηστρώνει τα πάντα, για να ξεκαθαρίσουμε και να τελειώνουμε.

Προφανέστατα αυτονοήτως υπερψηφίζουμε τη σύσταση της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για ένα τεράστιο θέμα, ένα μείζον θέμα ζητώντας –επαναλαμβάνω, να τα θυμόμαστε- τρία σημεία μετ’ επιτάσεως να διερευνηθούν.

Πρώτον, παρακολούθηση ανθρώπων και γραφείων ενός ολόκληρου κόμματος που τυγχάνει να είναι ένα από τα πιο προοδευτικά, από τα ελάχιστα μάλλον προοδευτικά κόμματα εδώ μέσα, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, της πατρίδας μας.

Δεύτερον, απαιτούμε μετά το 2005 να ξέρουμε τι έκανε η ΕΥΠ όλα αυτά τα χρόνια, αφού όλοι ξέρουμε και εσείς ξέρετε ότι παρακολουθούσαν τον προ-προηγούμενο πρωθυπουργό σας. Και δεν παρακολουθούσαν μόνο αυτόν. Αυτό θα ήταν καλό. Παρακολουθούσαν εκατό πολιτικά στελέχη και παρακολουθούσαν και το υπουργικό συμβούλιό σας. Ο τότε πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, θυμάστε έτσι; Και τη σύζυγό του παρακολουθούσαν κτλ. Από ποιον γινόταν; Από την NSA. Τι είναι η NSA; Η Αμερικανική Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας, κυρία Πρόεδρε.

Το δεύτερο λοιπόν που απαιτούμε -δεν ζητάμε, δεν παρακαλάμε- γιατί τελικά έχουμε χάσει την μπάλα εδώ πέρα, είναι να διερευνήσει αυτή η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή -για να μην είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου- τι ακριβώς έχει κάνει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας για να προστατεύει τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, αλλά και τους πολίτες μας, τους Έλληνες πολίτες από την Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών. Γιατί αν, όπως φαίνεται, δεν έχει κάνει τίποτα -το ακούτε, κυρία Πρόεδρε;- τίποτα απολύτως εδώ και είκοσι χρόνια, σημαίνει για μένα, για το φτωχό μου το μυαλό -δεν είμαι έμπειρος πολιτικός- ότι δεν τελεί υπό καμία διαταγή κανενός θεσμικού ελληνικού οργάνου ούτε καν μη θεσμικού, αλλά τελεί ευθύτατα υπό τις διαταγές της CIA και της NSA.

Δεν προστατεύει τους πρωθυπουργούς σας, τους δικούς σας. Εμείς δεν κυβερνήσαμε τη χώρα. Τον δικό σας πρωθυπουργό παρακολουθούσε και τη γυναίκα του και το υπουργικό συμβούλιο. Αν η ΕΥΠ σας είκοσι χρόνια μετά δεν έχει δει γιατί τους παρακολουθούσαν, πώς τους παρακολουθούσαν, ποιος τους παρακολουθούσε, με τι ακριβώς τρόπο και κυρίως δεν έχει κάνει τίποτα, κυρία Πρόεδρε, σε αυτή την κατεύθυνση, τότε η ΕΥΠ σας είναι αμερικάνικη ΕΥΠ, είναι ιμπεριαλιστική ΕΥΠ. Δεν είναι η ΕΥΠ της πατρίδας μας. Να τη μαζέψετε και να φύγετε μαζί της.

Το τρίτο που θα ζητήσουμε από την Επιτροπή μας είναι να εξετάσει τα εξής. Το είπε ο Πρόεδρός μας. Την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε με τον Πρόεδρο της διασφάλισης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, έναν εξαίρετο δικαστικό, τον κ. Ράμμο, τον οποίο εσείς διορίσατε σε αυτή τη θέση. Τον ρώτησε κάτι πολύ απλό, αν ξέρει ποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται. Η απάντηση αυτού που εσείς διορίσατε σε αυτή τη θέση είναι «όχι». Μάλιστα είπε ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί να ξέρει, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Ξέρετε τι θα πει αυτό, ελληνικέ λαέ, για να μην κοροϊδευόμαστε; Βάζουν ένα Ράμμο με έξωθεν καλή μαρτυρία, ένα τίμιο πρόσωπο υπό ένα νομικό πλαίσιο που τον έχει έτσι τον Ράμμο. Τον έχουν τον Ράμμο για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Δεν μπορεί ο κ. Ράμμος λοιπόν να ξέρει αν εμένα με παρακολουθείτε, όχι εσείς, ο πολιτικός σας αρχηγός. Δεν μπορεί να ξέρει τίποτα από όλα αυτά και κυρίως ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διασφαλίσει τη διαδικασία που οδηγεί στην άρση του απορρήτου ενός πολιτικού, ενός δημοσιογράφου ή ενός πολίτη.

Έχουμε δηλαδή, κυρία Πρόεδρε, μια Αρχή Διασφάλισης υποτίθεται του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών μας με έναν εξαιρετικό δικαστή, που δεν έχει ούτε προσωπικό ούτε τεχνικές δυνατότητες, αλλά κυρίως δεν του διαθέτετε εσείς, ξετσίπωτα, το νομικό πλαίσιο για να μπορέσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει, όταν φέρνουμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αυτά τα θέματα, την ακρίβεια και πώς συνδέεται με τις παρακολουθήσεις μας.

Σήμερα η μεγαβατώρα στην Ισπανία είναι 202 -ντροπή σας- και στην Πορτογαλία, ενώ 671 στην Ελλάδα. Τι έγινε, ρε παιδιά; Η Ελλάδα τι είναι; Έχει την τιμωρία του Θεού; Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή πολύ απλά, κυρία Πρόεδρε, οι δύο αυτές χώρες πέτυχαν τέλη Μαρτίου εξαίρεση από την οριακή τιμολόγηση, που πάει πακέτο βέβαια με το Χρηματιστήριο της Ενέργειας. Δεν τιμολογούνται λοιπόν για παράδειγμα οι κιλοβατώρες, που παράγονται με εξαιρετικά χαμηλό κόστος από τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αυτές που δεν ρυπαίνουν ή από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια με τιμές φυσικού αερίου, όπως κάνετε εδώ. Σας έχω εξηγήσει ακριβώς τι κάνετε.

Αυτά τα τέσσερα, πέντε «ατομάκια» κάνουν το πρωινό τους καφέ και βάζουν στο τέλος και λίγο φυσικό αέριο και έτσι στρώνει το φύλλο. Όπως είχε δηλώσει τότε Υπουργός της Ισπανίας -σε εισαγωγικά- «μόνο το φυσικό αέριο θα πληρωθεί στην τιμή του φυσικού αερίου». Αυτό είναι το απλό πράγμα που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Εμείς πληρώνουμε τα πάντα στην τιμή του φυσικού αερίου.

Και προσοχή! Με αυτό τον τρόπο στην Ισπανία και την Πορτογαλία δεν μπαίνει μέσα κανένας παρασιτικός Ισπανός ή Πορτογάλος. Απλώς ψαλιδίζεται λιγάκι η κερδοσκοπία τους. Εσείς από 1,2 δις το μήνα το πήγατε 2 δις και κάτι το μήνα. Ξέρετε ότι έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα έτσι;

Θα τελειώσω με αυτό, κυρία Πρόεδρε, δεν θα καθυστερήσω πολύ.

Ανεπανορθώτως έχετε εκτεθεί για τον εξής λόγο: Αποφασίσατε πια να επιδοτείτε δήθεν τον ελληνικό λαό. Α, ρε κατακαημένε ελληνικέ λαέ, τι άλλο θα ακούσεις να κάνεις στο όνομά σου! Επιδοτείτε τους τέσσερις παρασιτικούς, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Περιστέρη, Μυτιληναίο και την αμερικανική παρασιτική μέχρι τώρα με 1,2 δις το μήνα. Φεσώνετε την Ελλάδα. Σε αυτούς δηλαδή λέτε «δεν έχεις να πάρεις πετρέλαιο, δεν έχεις ρεύμα, δεν έχεις να φας»; Λέτε «πάρτα, σου τα δίνω εγώ γιατί είμαι καλή πατρίδα». Όχι, τα παίρνετε από δικά τους φορολογητέα λεφτά, αυτά που τους έχετε αρπάξει.

Τώρα τα κάνετε 2 δις. Ξέρετε γιατί σας εκθέτουν τα 2 δις; Γιατί για κακή σας τύχη, σήμερα συμπτωματικά η μετοχική αξία της ΔΕΗ, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, είναι 2 δις, κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Θέλετε να προφυλάξετε τον έρημο τον ελληνικό λαό; Πάρτε τη ΔΕΗ με 2 δις, με ό,τι θα δίνατε κάθε μήνα στα τέσσερα παρασιτικά καθάρματα, αγοράστε την, κρατικοποιείστε την και κάντε την οικονομία που πρέπει απευθείας στον ελληνικό λαό.

Εσείς ξέρετε τι κάνετε; Δίνετε στον ελληνικό λαό βοήθεια από τη φορολογία του για να πληρώσει τα τέσσερα παρασιτικά καθάρματα. Κανένα δεν μου κάνει μήνυση που το λέω «κάθαρμα» εδώ και ένα χρόνο και ξέρετε γιατί; Γιατί γνωρίζουν καλύτερα από μένα ότι είναι μεγάλα καθάρματα. Γι’ αυτό δεν μου κάνει κανένας μήνυση.

Όταν λοιπόν το 2016 θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα -να τα λέμε όλα- το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τότε καταστάθηκε οριστικά το ρεύμα εμπόρευμα προς κερδοσκοπία. Έλα όμως που δεν είναι, δεν είναι εμπόρευμα για να κερδοσκοπείτε πάνω του. Είναι όπως το νερό, όπως ο αέρας. Ξέρετε γιατί; Γιατί χωρίς ρεύμα δεν μπορείς να δεις, χωρίς ρεύμα δεν μπορείς να λειτουργήσεις το σπίτι σου, χωρίς ρεύμα δεν μπορείς να έχεις ζεστό νερό, δεν μπορείς να έχεις φως. Χωρίς πετρέλαιο δεν μπορείς να έχεις τίποτα.

Με λίγα λόγια -και φταίτε γι’ αυτό- η εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, όπου και η Γερμανία, η νεοφιλελεύθερη Γερμανία έχει μόνο το 20% της εισηγμένο εκεί μέσα από την ενέργεια που πουλιέται κάθε μέρα στη χώρα της, γιατί ξέρει ότι θα πτωχεύσει…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σοσιαλδημοκράτες είναι στη Γερμανία.

ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Ορίστε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Σοφία Σακοράφα): Κύριε συνάδελφε, μην απαντάτε.

ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Να τους χαίρεστε. Έχουν τα ίδια με τους χριστιανοδημοκράτες. Να τους χαιρόσαστε τους χριστιανοδημοκράτες σας.

Επανέρχομαι στις υποκλοπές, διότι όλα συνδέονται μεταξύ τους και θα τελειώσω. Ο ρόλος σας δυστυχώς, όπως όλων ανεξαιρέτως των συνθηκολογημένων μνημονιακών κομμάτων, είναι απλά να διαχειριστείτε την εξουσία προς όφελος των ολιγαρχικών συμφερόντων, τα οποία με τη σειρά τους ανταποδοτικά σάς υπόσχονται προβολή από τα μέσα που έχουν όλα τα κανάλια και χρήμα για τις προεκλογικές εκστρατείες.

Οι παρακολουθήσεις, λοιπόν -για να το μάθει ο ελληνικός λαός- είναι μέρος της δουλειάς σας όχι στα πολιτικά πλαίσια, στα πλαίσια του απολύτως ενδοσυστημικού και ενδολιγαρχικού αυτού παιγνίου εξουσίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Κυρία Πρόεδρε, θα κλείσω με αυτό. Πίσω από την βολικά αόριστη αιτιολογία περί εθνικών λόγων -τάχα μου δήθεν- για τις παρακολουθήσεις σας, υποκρύπτεται ακριβώς αυτός ο ενδοσυστημικός και ενδολιγαρχικός ανταγωνισμός. Ακούστε τι θέλετε: Ο «Μητσοτάκης Α.Ε» θέλει να ξέρει τι λέει ο Χ ή ο Ψ ολιγάρχης στους ανταγωνιστές σας τους κομματικούς. Τι λέει, δηλαδή, με τον κ. Ανδρουλάκη. Τι του λέει; Του λέει: «Θα πάω και μαζί σου» ή «Θα κάνω μπίζνες και μαζί σου»;

Θέλετε, λοιπόν, τους πολιτικούς διαχειριστές του ίδιου αυτού σάπιου συστήματος να ελέγξετε, τους υπόλοιπους μνημονιακούς. Γιατί μην μου πείτε ότι ξαφνικά ο Ανδρουλάκης είναι το πρόβλημα που θα τινάξει…

Δεν λέω, ο άνθρωπος παρακολουθείτε και είναι Αρχηγός κόμματος, αλλά και αν ήταν ένας απλός πολίτης είναι απαράδεκτο που παρακολουθείται, εφόσον δεν είναι κατάσκοπος. Ωστόσο μην πείτε ότι αποτελεί κίνδυνο και βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Είναι συστημικός. Ανήκει στο κόμμα που έφερε τα μνημόνια. Ανήκει στο κόμμα που κράτησε με ψυχή και δόντια τα μνημόνια.

Άρα, για να παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρακολουθείται και τόσο πολύ γιατί είναι μια απειλή πολιτική για το σύστημα. Αντιθέτως, ενδιαφέρον έχει σημειολογικά σαν αντιπαράθεση ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και μέρες επαναλαμβάνει την απαίτησή του για φορολόγηση της ενέργειας στη λιανική. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για μας, με απλά ελληνικά; Θα γλιτώσει κάποια δισεκατομμύρια ο κ. Βαρδινογιάννης.

Σας λέει τίποτα το όνομα Βαρδινογιάννης εκεί στο ΠΑΣΟΚ; Εμάς πολλά μας λέει.

Λέω, λοιπόν, κυρία Πρόεδρε: Εμάς μας παρακολουθούν, μας παρακολουθείτε χρόνια. Δεν μας κόφτει, όμως, ιδιαίτερα. Δεν μας πειράζει. Ξέρετε γιατί; Γι’ αυτό σας διάβασα το ποίημα στην αρχή της ομιλίας μου, γιατί έτσι έστω με αυτόν τον τρόπο κάπου θα καταγραφεί, σε κάποια κιτάπια σας και κάποια στιγμή θα ξαναβγούν αυτά στον αέρα, ότι υπήρχαν κάποιοι Έλληνες που υπηρέτησαν στη Βουλή των Ελλήνων που με όλη τη λύσσα της ψυχής και της καρδιάς τους πάλευαν νυχθημερόν και έχουν καταγραφεί οι μέθοδοι και ο τρόπος που οργανώνονταν γι’ αυτή την πάλη για να καταρρίψουν αυτό το απαίσιο ολιγαρχικό σχήμα που νέμεται και κλέβει τους φτωχούς ανθρώπους στην πατρίδα μας.

Δεν μας κόφτει που μας παρακολουθείτε. Είναι τίτλος τιμής όταν θα βγουν μετά από τριάντα χρόνια οι παρακολουθήσεις και του κ. Βαρουφάκη και εμού, αν μου έχετε κάνει την τιμή να με παρακολουθείτε, γιατί έτσι ξέρουν και οι παρακολουθητές, οι «συνεργάτες» μας οι πιστοί, οι ασφαλίτες, όπως και τα αφεντικά τους –εσείς- ότι εμείς δεν είμαστε προδότες! Εμείς είμαστε εδώ για να μην μπορείτε να πουλάτε τη μεγαβατώρα 700 ευρώ, όταν θα μπορούσατε να την πουλάτε 200 στο πόπολο.

Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε, για την ανοχή σας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο