Κλέων Γρηγοριάδης: Απαιτώ την άρση της ασυλίας μου – Η τρομοκρατία της ολιγαρχικής εξουσίας δεν μας φοβίζει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Νοέ, 2022

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΛΕΩΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒτΕ ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι τιμή μου να με μηνύει ο ολιγάρχης-εφοπλιστής-καναλάρχης κ. Αλαφούζος επειδή είπα, από το βήμα της Βουλής, την αλήθεια.

Θα είναι χαρά μου να τον αντιμετωπίσω στο δικαστήριο ξεσκεπάζοντας την ασύλληπτη υποκρισία του – από τη μία, μέσω του Σκάι να δαιμονοποιεί όποιον αμφισβητεί την σοφία της ΝΑΤΟϊκης επιδίωξης να συνεχιστεί ο πόλεμος έως ότου ο Πούτιν παραδοθεί άνευ όρων – κάτι που δεν θα γίνει βέβαια – ενώ, από την άλλη, ο ίδιος κ. Αλαφούζος θησαυρίζει μεταφέροντας με τα τάνκερ του Ρωσικό πετρέλαιο, και μάλιστα πιο πολύ σήμερα απ’ ότι πριν εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί απαράδεκτη οποιαδήποτε δίωξη εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού για πολιτική τοποθέτηση.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί απαράδεκτο να είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας το αν εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού θα συρθεί ή όχι στα δικαστήρια από ολιγάρχες και ακροδεξιούς για πράγματα που είπε από το βήμα της Βουλής. Σύντομα το ΜέΡΑ25 θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στα πρότυπα π.χ. του Βρετανικού Κοινοβουλίου – το οποίο δεν θα επέτρεπε ποτέ μια συζήτηση σαν αυτή που κάνουμε εδώ σήμερα.

Όμως, όσο ισχύει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς, που επιτρέπει σε ολιγάρχες και ακροδεξιούς να μας μηνύουν επειδή είπαμε την αλήθεια για αυτούς, απαιτώ την άρση της ασυλίας μου. Η τρομοκρατία της ολιγαρχικής εξουσίας δεν μας φοβίζει. Tην αντιμετωπίζουμε με το θάρρος που έχουν και οι ερευνητές δημοσιογράφοι, οι ακτιβίστριες του περιβάλλοντος και οι συνδικαλιστές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες διώξεις. Θα την ακυρώσουμε στα δικαστήρια, εδώ στη Βουλή, στους δρόμους και τις πλατείες – όπου χρειαστεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο