Κλείσιμο ΕΛΤΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ανάγκες των κατοίκων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Οκτ, 2023
Εκλεισαν ακόμα 41 καταστήματα ΕΛ.ΤΑ.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ανάγκες των κατοίκων – Ηλικιωμένοι σε απόγνωση
Σε πολλά ορεινά, νησιωτικά και απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, τα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας και εξυπηρέτησης βασικών λειτουργιών, ιδίως για τις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως η καταβολή συντάξεων και οι πληρωμές λογαριασμών.
Την Δεύτερα 23 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο άλλων 41 καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ., με το σύνολο των καταστημάτων που έχουν κλείσει πανελλαδικά να φτάνει τα 141.
Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών είναι έντονες. Η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στο Υπερταμείο, στο οποίο έχουν υπαχθεί τα ΕΛ.ΤΑ. από το 2018 προς ιδιωτικοποίηση, η δε διοίκηση του Υπερταμείου λέει ότι απλώς εφαρμόζει τις εντολές των κυβερνήσεων: ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, απολύσεις και εκποίηση.

Το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό: Δεν έχει σημασία εάν τα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ στην Κάντανο Χανίων, στο Εμπορειό Κυκλάδων, στη Βασιλική Λευκάδας ή στην Ασπροβάλτα είναι κερδοφόρα ή ζημιογόνα. Εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία, είναι παράθυρο επικοινωνίας και βασικών λειτουργιών για τους κατοίκους, κυρίως τους ηλικιωμένους και οφείλει η Πολιτεία να τα διατηρήσει και να τα ενισχύσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο