Κινητοποίηση του ΜέΡΑ25 στην Κυψέλη για την εγκατάσταση κοντέινερ εν είδη σχολικών δομών σε χώρο πρασίνου

Δραστηριότητα
20 Ιούλ, 2021

Η Βουλεύτρια Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, μαζί με μέλη του κόμματος από την Οργάνωση Βάσης Κυψέλης, βρέθηκαν στην Κυψέλη όπου ο Δήμος Αθηναίων με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής, έστειλε σήμερα μπουλντόζες σε ένα οικόπεδο που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια χώρο πρασίνου και ανάσας για την Κυψέλη μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή, με σκοπό να κοπούν τα δέντρα του οικοπέδου και να τοποθετηθούν κοντέινερ μονάδων προσχολικής αγωγής.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία καθώς δεν υπήρχαν ούτε καν οι σχετικές άδειες. Ενώ τα κοντέινερ αυτά πρόκειται να τοποθετηθούν κιόλας πάνω σε ρέμα, χωρίς να υπάρχει σχετική αντιπλημμυρική μελέτη. Μάλιστα ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο για αντίστοιχη «διαδικασία» στα Πατήσια, που ζητάει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ξεκαθαρίζει πως δεν μπορούν αυτές οι προσωρινές δομές να υποκαταστήσουν τις κανονικές σχολικές μονάδες, ενώ ο δήμος διαθέτει κιόλας αρκετούς ανεκμετάλλευτους χώρους σε κτίρια του.
Είναι αδιανόητο έτσι αντιδημοκρατικά να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες τη στιγμή που δαπανάται δημόσιο χρήμα για «μεγάλους περιπάτους», αλλά για τους μαθητές να προκρίνονται τέτοιες ακατάλληλες λύσεις. Στηρίζουμε την αντίδραση των κατοίκων της Κυψέλης και καλούμε ως ΜέΡΑ25 τον Δήμο να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία μπουλντόζα να ισοπεδώσει τους ελάχιστους χώρους πρασίνου για να στεγάσει με τρόπο επικίνδυνο και ακατάλληλο μαθητές και μαθήτριες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο