Κάτω τα χέρια από τη νεολαία – Οργια καταστολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Φεβ, 2024

Σήμερα Πέμπτη 1/2 ξεκίνησαν κανονικά όπως γίνεται κάθε Πέμπτη εδώ και ένα μήνα οι πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις υπεράσπισης της δωρεάν δημόσιας παιδείας.

Πλέον το κράτος δεν μπορεί να αγνοήσει το φοιτητικό κίνημα που όλο και διογκώνεται μέρα με την μέρα. Άλλωστε φαίνεται ο φόβος της κυβέρνησης μετά και τα σημερινά όργια καταστολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ενώ χιλιάδες φοιτήτριες/τά/τές, εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυα άτομα συμμετείχαν στις πορείες, η αστυνομία επιτέθηκε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στα συγκεντρωμένα πλήθη, με το θράσος της να φτάνει το σημείο να επιτεθούν σε φοιτητές στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τις παράνομες προσαγωγές δεκάδων φοιτητών/τριών.

Παράλληλα, στην Θεσσαλονίκη τα σώματα ασφαλείας προσπάθησαν να εισβάλουν στην πρυτανεία του ΑΠΘ, που τελεί υπό κατάληψη μετά από αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, και να την εκκενώσουν δια της βίας.

Αυτή η απελπισμένη και άγρια προσπάθεια της κυβέρνησης να πνίξει το φοιτητικό κίνημα, μόνο αυτό δεν καταφέρνει. Στην αυξανόμενη τρομοκρατία απαντάμε με την περαιτέρω ενδυνάμωση και μαζικοποίηση του αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική νίκη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων και Εργατικών Σωματείων την Πέμπτη 8/2.

Αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο