Κάλεσμα για στήριξη της 19χρονης θύματος trafficking

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Φεβ, 2024

Η 19χρονη από την Ηλιούπολη, έχοντας υποστεί απαγωγή και trafficking από αστυνομικό, ο οποίος την εξέδιδε, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με δίωξη. Η υπόθεση έλαβε χώρα έπειτα από ανώνυμη καταγγελία εις βάρος της, ρίχνοντάς τη σε ένα δύσκολο νομικό διακύβευμα.

Η ανώνυμη καταγγελία της αποδίδει ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους». Η καταγγελία αφορά την περίοδο κατά την οποία η 19χρονη ήταν φυλακισμένη από τον αστυνομικό-προαγωγό της προτού κατορθώσει να δραπετεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022, ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 4 έναντι 3, για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου στην υπόθεση trafficking με θύμα τη 19χρονη. Παρόλα αυτά, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή κάθειρξης 5,5 ετών που του επιβλήθηκε έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Έτσι, παρά τις καταγγελίες των συνηγόρων της 19χρονης για τις απειλές εναντίον της, ο αστυνομικός παραμένει ελεύθερος.

Η χρήση της τακτικής blame victim μας φέρνει στο μυαλό και την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, όπου επίσης φάνηκε η επίδειξη δύναμης του ισχυρού έναντι του θύματος.

Φεμινιστικές συλλογικότητες έχουν εκδώσει καλέσματα κινητοποίησης για τη Δευτέρα 19/2, στις που θα ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο, με σκοπό τη στήριξή της 19χρονης, θύματος trafficking,.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στηρίζουμε το κάλεσμα των φεμινιστικών συλλογικοτήτων.

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο