Ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Ρομ αυτοί που ψήφισαν το 600ρι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Νοέ, 2023

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ψήφισαν το επίδομα καταστολής των 600 ευρώ. Ήταν η μέρα που άφηνε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Φραγκούλης.

Εκείνη την ημέρα γράφαμε:
«Το κράτος μέσα από την εφάπαξ ενίσχυση 600€ στους αστυνομικούς που εξήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επιβράβευσε τις δολοφονικές ενέργειες της αστυνομίας, με την σύμφωνη ψήφο όλων των κομμάτων, εκτός του ΜέΡΑ25. Εμείς διαλέγουμε πλευρά και στεκόμαστε πλάι στην οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις κοινότητες Ρομά που εξεγείρονται. Δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί η αστυνομική βαρβαρότητα και η κρατική καταστολή».

Σήμερα, έχουμε άλλη μία δολοφονία Ρομ από άνδρα της ΕΛ.ΑΣ., 17χρονου αυτή τη φορά. Όταν επιβραβεύεις τον φόνο, όταν περνάς το μήνυμα ότι οι ζωές των Ρομά δεν μετράνε δίνοντας «μποναμά» 600 ευρώ, τότε είσαι ηθικά και πολιτικά αυτουργός της χθεσινής δολοφονίας!

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε απερίφραστα τον διάχυτο θεσμικό ρατσισμό/αντιτσιγγανισμό, που το ίδιο το κράτος διαπράττει συστηματικά σε σημείο ώστε να κανονικοποιεί τη θανατηφόρα κρατική-ρατσιστική βία. Ζητούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεκρό συμπολίτη μας που έπεσε θύμα της ρατσιστικής βίας, εξαιτίας της φυλετικής καταγωγής του. Οι ζωές των Ρομά μετράνε.

Επαναλαμβάνουμε: Εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά και στεκόμαστε πλάι στην οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις κοινότητες των Ρομά. Δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί η αστυνομική βαρβαρότητα και η κρατική καταστολή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο