Ήταν όντως πολλά τα εναέρια μέσα κύριε Μητσοτάκη; – Έγκλημα σε αναμονή η πτώση του Canadair στην Κάρυστο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιούλ, 2023

Το τραγικό δυστύχημα της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο μας προκαλεί απέραντη θλίψη και ιερή αγανάκτηση για τους αδικοχαμένους πιλότους μας.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι ξεκάθαρες και αφορούν όλη την περίοδο από το 2010 μέχρι σήμερα: Απαξίωση των υποδομών συντήρησης, υποχρηματοδότηση, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υπεργολαβίες σε ιδιώτες και στόλος γερασμένος και διαρκώς μειούμενος την ώρα που αγοράζονται Rafale που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ.  Τραγική ειρωνεία πως μόλις χθες ο πρωθυπουργός έλεγε πως «είναι και πολλά» τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης της χώρας.

Η Μητσοτάκης Α.Ε έφτασε στο σημείο να βγάλει την ΕΑΒ από την συντήρηση των Canadair, στέλνοντας τα αεροσκάφη στη Γαλλία! Πώς ονομάζεται αυτό, αν όχι τεχνητή και συνειδητή απαξίωση της κρατικής ΕΑΒ, η οποία συντηρούσε τα Canadair όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Η υποβάθμιση της δημόσιας ΕΑΒ και το σπάσιμο του ενιαίου έργου συντήρησης, που πλέον γίνεται σε άλλη χώρα, έχει φονικά αποτελέσματα. Απαιτούμε άμεσα την επαναφορά του συνόλου της συντήρησης στην κρατική ΕΑΒ.

Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων, σκληρά εργαζομένων για το κοινό καλό, αξιωματικών μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο