Ηχηρή απάντηση από την κοινωνία: Έξω η Αστυνομία από το Πανεπιστήμιο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιούν, 2022

Μετά τις εξαγγελίες Κεραμέως για την επικείμενη εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις 10/6, οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεσηκώθηκαν. Ακόμα και εν μέσω εξεταστικής, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα στις πύλες των ιδρυμάτων. Βροντοφώναξαν ότι η βία που φέρνει η Μητσοτάκης ΑΕ με σκοπό την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου δε θα περάσει. Ότι σε χώρους μάθησης και ελεύθερης έκφρασης όπως το πανεπιστήμιο δε χωράει η καταστολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν σύλλογοι εργαζομένων και επιστημόνων, καθώς και το ΜέΡΑ25 με τη βουλεύτρια Μαρία Απατζίδη, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, φοιτητές και φοιτήτριες.

Η διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Προ.Πο. το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας μεταφέρεται για επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αποφασιστική στάση όμως του φοιτητικού κινήματος και της κοινωνίας δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την εισβολή αυτή.

Αντίθετα, ενωμένοι και ενωμένες, θα έρθουμε σε ρήξη με τον αυταρχισμό, τη μιζέρια και την υποβάθμιση που επιφυλάσσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τη νεολαία μας η Μητσοτάκης ΑΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο