Ιατρική σχολή περιορισμένης ευθύνης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Ιαν, 2024

Η CVC ορίζει τον σκοπό, ο Μητσοτάκης χορεύει

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 30ης Ιανουαρίου της Καθημερινής, το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που θα ανοίξει στη χώρα μας θα είναι σχολή υγείας, παράρτημα του κερδοσκοπικού «University of Nicosia», θα ονομαστεί University of Nicosia Greece Branch Medical Limited, όπου Limited βλ. Ε.Π.Ε., Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, και θα ανήκει από κοινού στην μητρική κερδοσκοπική εταιρεία του ιδιωτικού “Πανεπιστημίου” της Λευκωσίας και στον όμιλο Hellenic Health Group, ιδιοκτησίας CVC. Το δε campus της ιδιωτικής αυτής επιχείρησης, της ΕΠΕ, θα είναι -που αλλού- στο Ελληνικό…

Το σχήμα δηλαδή έχει ως εξής: η CVC που ελέγχει σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στην Ελλάδα, θα ανοίξει και ιατρική σχολή περιορισμένης ευθύνης για να στελεχώνει τις επιχειρήσεις της με προσωπικό που θα έχει η ίδια παράξει και μάλιστα έχοντας πληρωθεί αδρά για αυτό, ενδεχομένως δανείζοντας τους σπουδαστές τα δίδακτρα.

Μιλάμε για την ίδια εταιρεία, κατά παραγγελία της οποίας ο Κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε τον Ν.4999/2022 για τη διάλυση του ΕΣΥ, αίροντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τώρα, νομοθετεί ξανά υπέρ των συμφερόντων του κερδοσκοπικού αυτού fund, μετατρέποντάς το σε Κράτος εν Κράτει. Οι ιατρικές σπουδές θα μετατραπούν σε μπίζνα, σε φάμπρικα κερδοσκοπίας ιδιωτικών funds.

Σημειώνουμε πως τα πρώτα σχετικά δημοσιεύματα βγήκαν στη φόρα τον Αύγουστο του 2023. Μεθοδευμένο το έγκλημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο