Η Τόνια Κατερίνη στο Ράδιο ΜέΡΑ: Με το νέο πτωχευτικό καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας , εξαγγέλθηκαν εν μέσω πανδημίας 25.000 πλειστηριασμοί

Συνεντεύξεις - videos
15 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Τόνια Κατερίνη, μέλος Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών για το τι ισχύει για τους πλειστηριασμούς με το νέο πτωχευτικό νόμο αλλά και πόσοι έχουν εξαγγελθεί εν μέσω πανδημίας.

«Είμαστε μία χώρα που δεν έχουμε κανέναν σχεδιασμό στα στεγαστικά προβλήματα και ακριβώς τώρα με τον νέο πτωχευτικό νόμο και τους εξαγγελλόμενους πλειστηριασμούς  η κατάσταση θα πάρει δραματικές διαστάσεις.

Πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας διά νόμου, με προϋποθέσεις φυσικά. Ο νόμος που υπήρχε ως το 2013 είχε αποδείξει ότι προστάτευε την πλειοψηφία των δανειοληπτών. Άρα, δεν είναι κάτι μη ρεαλιστικό, είναι κάτι που μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση, βέβαια, γιατί από την εποχή των μνημονίων μέχρι σήμερα, ένα από τα βασικά αντικείμενα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που επιτηρούν την ελληνική οικονομία, είναι το θέμα των κόκκινων δανείων. Είναι κάθετοι, απαιτούν προκειμένου να προστατευτούν οι τράπεζες να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί. […]

Με το νέο πτωχευτικό καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και βλέπουμε τώρα ότι ήδη έχουν εξαγγελθεί μέσα στην πανδημία πάνω από 25.000 πλειστηριασμοί πανελλαδικά, όπου πάνω από τους μισούς είναι κατοικίες. Και κάθε εβδομάδα εξαγγέλλονται καινούργιοι».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο