Η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη καταδεικνύει την κατάντια της δημοκρατίας και των θεσμών μετά από 13 χρόνια μνημονίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Ιαν, 2023

Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται από χθες το βράδυ η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με τα κυβερνητικά στελέχη να αναμασούν συγκεκριμένες -παντελώς άσχετες με τις υποκλοπές- υποθέσεις, την ώρα που οι Βουλευτές και οι Βουλεύτριες της ΝΔ δεν τολμούν καν να ξεστομίσουν το οτιδήποτε για τις υποκλοπές της ΕΥΠ υπό τον κ. Μητσοτάκη, καταδεικνύει την κατάντια της λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών της μετά από 13 χρόνια μνημονίων.

Μια κατάντια στην οποία συνέβαλαν όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνθηκολόγηση του 2015, που σήμερα εξεγείρεται για τις πρακτικές του κ. Μητσοτάκη.

Όσο όμως ακριβώς, υπάρχουν και εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές της ολιγαρχίας για την λεηλασία της κοινωνίας, είναι δεδομένο πως τέτοιες σκοτεινές πρακτικές, μαζί ακόμα και με την κατάλυση της λειτουργίας των θεσμών, θα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που το ΜέΡΑ25 δεν μέμφεται απλώς μετά βδελυγμίας την Μητσοτάκης Α.Ε. που όχι μόνο πλιατσικολογεί ή και «πατσηκολογεί» στις πλάτες της κοινωνίας, αλλά βάζει και τα ανδρείκελα της ΕΥΠ να την κρυφακούν, την ίδια ώρα που βάζει τα ΜΑΤ να την δέρνουν.

Το ΜέΡΑ25 μέμφεται συνολικά αυτή την ολιγαρχία και τις πολιτικές της, που χρειάζονται αυτές τις ακόμα και παρακρατικές, κατασταλτικές και σε κάθε περίπτωση αντιδημοκρατικές πρακτικές, για να διαιωνίζει την ισχύ και κυρίως τα κέρδη της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο