Η πράσινη ανασυγκρότηση της χώρας στο επίκεντρο της Συνέντευξης Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Σεπ, 2020

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum – ΔΕΘ όπου επανέφερε τα βασικά σημεία του οράματος του ΜέΡΑ25 για την Ελλάδα του 2025.

Το τρισδιάστατο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 περιλαμβάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση της συστηματικής ύφεσης, τις απαραίτητες θεσμικές τομές και την προστασία των δημοσίων αγαθών, αλλά και το σχέδιο πράσινης-τεχνολογικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εστιάζοντας στις 5 πράσινες νέες βιομηχανίες τεχνολογίας που προτείνει το ΜέΡΑ25, έκανε λόγο για την ανάγκη να μην χαθεί το τραίνο της πράσινης βιομηχανικής επανάστασης για τη χώρα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη λειτουργία του ΜέΡΑ25 εντός και εκτός Βουλής, αλλά και εντός και εκτός της χώρας με το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή (Progressive International) που επανεκκινεί το προσεχές τριήμερο 18-19-20 Σεπτέμβρη με βασική εισήγηση της του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη την Παρασκευή στις 5 ώρα Ελλάδας.

Ακόμα αναφέρθηκε στις διαδικασίες συγκρότησης των οργάνων του ΜέΡΑ25 και την κλήρωση των κληρωτών μελών της 1ης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 5 με την παρουσία εφορευτικής επιτροπής.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα της πόλης που δυστυχώς συνεχίζουν να ταλανίζουν τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας λόγω της κωλυσιεργίας και αυτής της Κυβέρνησης για εξυπηρετήση ημέτερων συμφερόντων, από το μετρό και εν γενεί τις συγκοινωνίες, μέχρι τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και την γενικότερη εγκατάλειψη της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί στο Όραμα του ΜέΡΑ25 ως κέντρο παραγωγής υδρογόνου ως καύσιμο και μπαταριών μεγάλης διαρκείας, όπως και να πραγματοποιηθεί η Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για τον ορισμό των θαλασσίων ζωνών της Ανατολικής Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο