Η Πανδημία είναι εδώ – Τα Νοσοκομεία καταρρέουν – Η Κυβέρνηση αδιαφορεί

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Αυγ, 2022

Συνεχίζει να επελαύνει η πανδημία στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι ευρωπαϊκά και διεθνώς υποχωρεί, με την Κυβέρνηση μάλιστα να προβαίνει σε “λογιστικά τερτίπια”, ώστε τα κρούσματα πλέον και οι λοιποί δείκτες της πανδημίας να καταγράφονται και να ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία και όχι σε καθημερινή βάση.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται όλο και χειρότερη, με τα περισσότερα από αυτά να καταρρέουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς τα υλικοτεχνικά μέσα και τις υποδομές, ενώ ακόμα παραμένουν χιλιάδες υγειονομικοί στην εκδικητική αναστολή της Μητσοτάκης Α.Ε..

Για όλα αυτά ωστόσο η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αδιαφορούν, εστιάζοντας μόνο στην ομαλή έλευση του “τουριστικού προϊόντος” μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που υφίστανται καθημερινά οι γιατροί και οι πολίτες.

Το μεγάλο έγκλημα της Κυβέρνησης να μην ενισχύσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, και μετά από 10 χρόνια υποχρηματοδότησης και αποψίλωσης, αναδύεται καθημερινά πλέον και χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία.

Χρειάζεται έστω και τώρα να προβεί η Πολιτεία στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που δεν έγιναν ποτέ και στην άρση της αναστολής των υγειονομικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός ΕΣΥ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο