Η μισογυνική πράξη λογοκρισίας του κ. Γεραπετρίτη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Δεκ, 2023

Κατ’ εντολήν ακροδεξιού υπερσυντηρητικού, θρησκόληπτου πολιτικού μορφώματος, το οποίο θεωρεί την γυναίκα παιδομηχανή, ο υπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε μια πράξη λογοκρισίας της τέχνης. Ο Γ. Γεραπετρίτης διέταξε να κατέβει το έργο της Τζόρτζια Λάλε από το Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, έργο το οποίο πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Σύμφωνα με τη περιγραφή του: “Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε από σεντόνια γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες. Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους”.

Οι γυναίκες στη Ελλάδα βιώνουμε τον φόβο, την απειλή της κακοποίησης, τη βία και τη δολοφονία. Σημειώνεται ότι οι γυναικοκτονίες, μετά τον νόμο Τσιάρα του 2021 περί υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, έχουν εκτοξευτεί. Η πράξη του υπουργού είναι μια σαφής δήλωση της θέσης που παίρνει η κυβέρνηση υπέρ των κακοποιητών και κατά των γυναικών και θυμάτων της πατριαρχίας.

Εμείς στεκόμαστε απαρασάλευτα στο πλευρό κάθε γυναίκας.
Κάθε θύματος της έμφυλης βίας.
Κάθε θύματος της πατριαρχίας που βιώνει κακοποίηση.
Στην εθνοπατριαρχία θα μας βρείτε απέναντι.

Κοινή ανακοίνωση των τομέων Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ και Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο