Η Μάνια Παπαδημητρίου στο Ράδιο ΜέΡΑ: Το επίδομα στους καλλιτέχνες να συνεχιστεί, διαφορετικά θα πεινάσουν

Συνεντεύξεις - videos
12 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός – σκηνοθέτης για τις δυσκολίες που περνούν οι καλλιτέχνες εν μέσω πανδημίας.

Με δεδομένο ότι περισσότερο από όλους έχουν πληγεί οι καλλιτέχνες την περίοδο της πανδημίας η κα Παπαδημητρίου είπε: «Παλέψαμε πάρα πολύ για να μπορέσουν οι καλλιτέχνες να πάρουν το 800άρι που είχαν πάρει μόνο λίγοι τον Μάρτιο συν τα 534 του ειδικού σκοπού. Το καταφέραμε αυτό αλλά το lockdown συνεχίζεται και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πάρουν και τον Γενάρη-Φλεβάρη-Μάρτη, όσο κρατήσει. Διαφορετικά οι άνθρωποι θα πεινάσουν. Το να λέμε ότι οι καλλιτέχνες είναι πληττόμενοι δεν φτάνει, πρέπει και να γίνει κάτι».

Μεταξύ άλλων και με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις και στον καλλιτεχνικό χώρο και για να μην επαναληφθούν ανάλογα συμβάντα έθεσε και έναν προβληματισμό: «Μήπως πρέπει να ξαναδούμε το θεσμό; Της διεύθυνσης των εθνικών θεάτρων και των φεστιβάλ; Μήπως παραέχει εξουσία αυτό το πρόσωπο;».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο