Η λαϊκή αντίσταση σταμάτησε την έξωση οικογένειας ΑΜΕΑ από το σπίτι τους στα Πετράλωνα την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούν, 2023

Άλλη μία έξωση φτωχής οικογένειας ΑΜΕΑ από το σπίτι τους στα Πετράλωνα σταμάτησε μετά από τις αντιδράσεις κατοίκων της γειτονιάς και αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών.

Η οικογένεια κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της επειδή δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου σε ελβετικό φράγκο που έχουν υπερδιπλασιαστεί λόγω ισοτιμίας και αύξησης των επιτοκίων, δηλαδή για αιτίες για τις οποίες (όπως χιλιάδες άλλοι δανειολήπτες) καμία ευθύνη δεν έχει. Ήδη 50.000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Τράπεζες, funds και κόμματα, που έχουν ψηφίσει τους νόμους (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) έχουν βάλει στο στόχαστρο την λαϊκή περιουσία. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, με μέλη και στελέχη του, ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί.

Εκατοντάδες αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών που συμμετέχουν ή στηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, έχουν δώσει πολύχρονους αγώνες κατά της αρπαγής της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας και δεκάδες από αυτούς έχουν διωχθεί δικαστικά για τους αγώνες τους και την αλληλεγγύη τους, στους συμπολίτες μας που χάνουν τα σπίτια τους.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν, οι αγώνες μας θα συνεχιστούν. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κορακιών των funds.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο