Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί πραξικοπηματικά το Άρθρο 16

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Δεκ, 2023
Τινάζει στον αέρα τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταπατώντας βάναυσα το Σύνταγμα
Στο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κ. Πιερρακάκης στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό να το καταθέσει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια, που τα ονομάζει «μη κρατικά», και τα οποία δεν θα χρηματοδοτεί η Πολιτεία, αλλά θα λειτουργούν με ίδιους πόρους (δηλαδή δίδακτρα, χορηγίες ολιγαρχών και λοιπά αγοραία).
Με αυτό το ανοσιούργημα η κυβέρνηση εμπορευματοποιεί πλήρως την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταπατώντας βάναυσα το Άρθρο 16 του Συντάγματος που μιλά ξεκάθαρα για Δημόσια Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Άρθρο 16 αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στη λαίλαπα της εμπορευματοποίησης των πάντων που βιώνουμε ως κοινωνία τα τελευταία 14 χρόνια, αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι κοινωνικής κινητικότητας.
Εάν περάσει αυτό το αντισυνταγματικό κατασκεύασμα, η χώρα μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, τότε που η τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν προνόμιο για τους λίγους. Η Παιδεία όμως είναι δικαίωμα σε μια δημοκρατική πολιτεία και όχι προνόμιο για τους λίγους που έχουν τη δυνατότητα να την πληρώνουν.
Δεν πρέπει να περάσει αυτό το πραξικόπημα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο