Η Κυβέρνηση κρύβεται μέσω “διαρροών” για τις εξώσεις των 11.000 προσφύγων από δομές φιλοξενίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιούν, 2020

Η Κυβέρνηση προχωρά από σήμερα σε εξώσεις περίπου 11 χιλιάδων προσφύγων από δομές φιλοξενίας χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία πρόνοια για την επόμενη μέρα. Ο κ. Μηταράκης, υπερδραστήριος όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις έργων πολλών εκατομμυρίων στο προσφυγικό, μυστικά κονδύλια και διορισμό στρατού μετακλητών υπαλλήλων, κρύβεται μέσω “διαρροών” για το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει λόγω της εγκληματικής του αμέλειας.

Το απάνθρωπο ξεσπίτωμα των κατατρεγμένων συμπολιτών μας, θα έχει αποτέλεσμα την δημιουργία χιλιάδων αστέγων προσφύγων στις πόλεις μας και ιδιαίτερα στην Αθήνα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση την ακροδεξιά της πτέρυγα με θεάματα μισανθρωπισμού, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις με σταυρωμένα χέρια για να διαφυλάξει τον “ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”.

Βέβαια τόσο για την Κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη οι εξώσεις φαίνεται πως αποτελούν στοιχείο ταυτοτικό της κυβερνητικής τους πολιτικής μιας και κάτι αντίστοιχο δρομολογούν και για όσους συμπολίτες μας έχουν κόκκινα δάνεια μετά το πέρας της 3μήνης παράτασης προστασίας που “γενναιόδωρα” τους έδωσε η τρόικα. Θέλει άραγε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπακογιάννης να μείνουν στη συλλογική συνείδηση ως ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος των χιλιάδων εξαθλιωμένων αστέγων στους δρόμους της Αθήνας;

Όποια κι αν είναι η απάντηση για αυτούς στο ερώτημα, εμείς ως ΜέΡΑ25 δεν πρόκειται να αφήσουμε τις απάνθρωπες πολιτικές τους στην αφάνεια και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εξαθλίωση που δρομολογούν. Καταθέσαμε  σχετική ερώτηση στη Βουλή ώστε κανένας να μην μπορέσει να κρυφτεί πίσω από την καλοπληρωμένη μιντιακή του ασυλία. Απαιτούμε εδώ και τώρα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντός του ανθρωπιστικού πλαισίου για όλους τους συμπολίτες μας χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο