Η Κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας μεθοδεύει την αποψίλωση και ιδιωτικοποίηση ακόμα και των ΕΛΤΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Δεκ, 2020

Η Κυβέρνηση με την γνωστή της μέθοδο της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, φέρνει στη Βουλή την αποψίλωση και ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ με το προσφιλές της σύνηθες πρόσχημα περί ανταγωνιστικότητας, κανόνων της αγοράς και ενός υποτιθέμενου ψηφιακού μετασχηματισμού.

Φαίνεται πως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι ο επόμενος στόχος Κυβέρνησης, τρόικας και ολιγαρχίας, καθώς το σχέδιο «εκσυγχρονισμού» τους που παρουσιάστηκε μόλις χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού, έρχεται σήμερα κιόλας να γίνει πράξη.

Φυσικά όπως και κάθε άλλος «εκσυγχρονισμός» του δημοσίου ή και ευρύτερου δημοσίου τομέα (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες πλέον που εξυπηρετούν κοινωνικούς σκοπούς), ακούμε για “εξορθολογισμό” του μισθολογικού κόστους με τις συνήθεις εθελούσιες εξόδους για τους εργαζόμενους του φορέα και το κλείσιμο των καταστημάτων που έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι αντιλαϊκές πολιτικές λοιπόν συνεχίζονται κανονικότητα εν μέσω καραντίνας, τη στιγμή δηλαδή που οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στους αντίστοιχους φορείς απαγορεύονται κατά την Κυβέρνηση να διαμαρτυρηθούν, να διαδηλώσουν και να αντιδράσουν. Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, στηλίτευσε στην αρμόδια Επιτροπή που συζητείται το παρόν σχέδιο νόμου, τις πρακτικές της Κυβέρνησης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο